Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Markem Hilšerem
Prostor X: Rozhovor s Markem Hilšerem
Prostor X: Rozhovor s Markem Hilšerem
Prostor X: Rozhovor s Markem Hilšerem
Prostor X: Rozhovor s Markem Hilšerem
6
Fotogalerie

Babiš šel celý život přes mrtvoly, psychologicky je to bezcitný predátor, tvrdí Marek Hilšer

Andrej Babiš naštval neúspěšného prezidentského kandidáta a teď kandidáta do Senátu Marka Hilšera. Ten premiéra ostře kritizuje kvůli odmítnutí syrských sirotků. Doslova říká, že jeho psychologický profil odpovídá predátorovi, a toto chování se prý prolíná celým jeho životem. Hilšer zmiňuje spolupráci s StB a přístup ke konkurenci v podnikání. Tvrdí, že Babiš šel celý život přes mrtvoly.

Kvůli tomu, že jde podle Hilšera o bezcitnost, kterou se předseda vlády snaží nahnat body v předvolebním období, jsou prý tak ostrá slova na místě. Odmítá přitom, že by otázku sirotků předvolebně zneužívala i třeba lidovecká europoslankyně Šojdrová, a cituje svoje zkušenosti ze zahraničí, kde se prý lidé podivují nad tím, jakého má Česko premiéra. Jde tak i o mezinárodní obraz země.

Jak se tedy měl premiér zachovat? Hilšer klade důraz na společenskou diskuzi. To, že by podobná diskuze mohla být poměrně složitá, dokládají i ostré komentáře na jeho facebookovém profilu. Hilšer popisuje, že se setkal s nadávkami, třeba když psal o českých dětech, které nemají na obědy. Mluví o zlobě a tekuté zlosti, která stéká po slabších.

Proč tedy kandiduje do Senátu? Jde mu prý o osud země a naplnění důvěry lidí. Jeho obavy o Česko jsou teď ještě větší než před prezidentskou volbou. Věnovat se chce třeba zdravotnictví, které je podle něj tikající bomba. Problémem jsou hlavně platy a nedostatek personálu. Jedno z řešení vidí ve zveřejňování smluv a hledání úspor. Podporuje taky aktivitu odborů, které hrozí stávkou.

Svlékl by se Marek Hilšer kvůli premiéru Babišovi v Senátu do půl těla? Proč vlastně nekandiduje v rodném Chomutově? A mrzí ho, že právě teď není prezidentem?

Další díly pořadu Prostor X můžete vidět zde >>>