Video placeholde

Hejlík: Čekají nás české prázdniny, mám 555 tipů na výlety. V Africe mi nebylo dobře, radši mám Chorvatsko

Herec a autor projektů Listovaní nebo Gastromapa Lukáš Hejlík připravil další knihu, která má lidem poradit, kam na výlet. Jmenuje se 555 Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka a Hejlík o ní říká, že to byl jeho projekt do karantény. Postupně projel buď fyzicky, nebo virtuálně celé Česko a lidem doporučuje místa na výlety v každém kraji, včetně dobrého jídla a dalších podniků.

Podle odhadu skončila asi čtvrtina podniků, z mého výběru ale jen 33, většina přitom ne kvůli covidu, ale kvůli rozpadu vztahu, popisuje Hejlík, jak covid dopadl na gastrobyznys. Říká, že asi doporučuje ta místa, která jsou díky své kvalitě nebo ojedinělosti odolnější. V nové knize už musí dělat víc kompromisů a čtenářům předkládá třeba food trucky nebo stánky. Zároveň ale říká, že gastroscéna se zásadně změnila a to, co by před pár lety nemělo šanci, dnes prosperuje. Třeba veganská kavárna ve vesnici u Milevska.

Čekají nás druhé české prázdniny, míní Hejlík. Lidé podle něj vyjedou znovu hlavně po republice. Podle Hejlíka přitom třeba do jednoho podniku na Šumpersku jezdí i turisté z Berlína. Prostě v Česku je co vidět a co ochutnat, i tak se ale prý nedá říct, že by to bylo lepší než jet za hranice. Hejlík líčí, že jeho ženě už hodně chybí teplo a moře a že i on by možná chtěl zkusit Maledivy, i když by se na nich asi zbláznil.

Hejlík má za sebou natáčení své zatím největší filmové role v Deníčku moderního fotra s Jiřím Mádlem. Říká, že se přesvědčil, že herectví asi není pro něj a že už je „na druhém břehu“. Na nabídky zahrát si Baťu pořád čeká, zároveň ale připravuje projekty spojené s jídlem, jeden televizní bude přibližovat trendy místa v Česku, další pro HBO bude i o něm a jeho vztahu s dcerou. Hejlík říká, že jí asi bude muset jednou vysvětlit, co všechno se o něm v bulváru psalo. Rodina prý kvůli jeho cestování hodně trpěla, teď si to ale vynahrazuje.

Cítí se být Lukáš Hejlík ještě vůbec hercem? Jak se vyrovnával se zájmem médií třeba v době rozvodu? Co pro něj dělá dobrý podnik? A kam tedy v Česku vyrazit?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>