Video placeholde

Ženy jsou bohyně, splnila jsem si sen, říká šperkařka, která tvoří korunky pro Beyoncé nebo Khloé Kardashian

Je to pro mě splněný sen, říká šperkařka Anna Škarda. Tvorbě šperků se věnuje už od dětství, má za sebou i velké úspěchy. Teď ale prorazila s tzv. halo crowns, tedy ozdobnými korunkami. Objednala si je třeba zpěvačka Beyoncé nebo Khloé Kardashian, Škarda se svým manželem mají objednávky z celého světa. Z rozhovoru je cítit, jak moc ji její práce baví a naplňuje a jak si svůj úspěch užívá.

Covid nám vlastně pomohl, popisuje turbulentní loňský rok Škarda. Původně plánovala prodávat na letních festivalech, ale kvůli pandemii měla čas věnovat se nové tvorbě, posunout se a taky se prosadit. Teď dělá to, co vždycky dělat chtěla. S manželem má práci rozdělenou a přiznává, že se občas hádají.

Korunky jsou pro šperkařku o sebevyjádření, ale taky o ženskosti. Říká, že všechny ženy jsou bohyně, což by měly její korunky podtrhovat. Sama je někdy nosí i mezi lidmi, ale zároveň míní, že v Česku ještě lidé pro podobné doplňky pochopení nemají. Na rozdíl od Ameriky, kam jinak Škarda své výrobky často posílá.

Jak se to stalo, že si ji vybraly světové celebrity, které sledují stovky milionů lidí? Škarda mluví o štěstí, když zjistila, že si je vyhlídla Beyoncé, rozplakala se. Snažila se korunky pro ni i pro Khloé Kardashian vytvořit na základě jejich osobností. Inspirují ji ale taky světoví designeři. Vedle „sériové produkce“ vyrábí i unikátní modely, které už neopakuje.

Jak tvoří Anna Škarda své halo crowns? Jak přišla na to, že si od ní objednala korunku právě Beyoncé? Jakým vývojem si v tvorbě prošla a jakou roli hráli její věřící rodiče? A kdy ji tvorba korunek omrzí? Dozvíte se v rozhovoru.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>