Video placeholde

Dokud mě neklepne, budu bojovat, prezident nesmí beztrestně lhát, říká vnučka Ferdinanda Peroutky Kaslová

 Vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová je připravená soudit se o omluvu za výroky prezidenta Zemana, dokud to bude třeba. Po posledním rozhodnutí soudu, podle kterého se má stát omluvit za jeden z výroků, se chce i ona dovolat k Nejvyššímu soudu. Trvá totiž na omluvě i za další slova prezidenta.

Moc tomu nevěřím, ale stále doufám, reaguje Kaslová na otázku, jestli se někdy nějaké omluvy dočká. Ve hře je znovu exekuce na stát, pokud ten se ve stanovené lhůtě dle posledního rozsudku neomluví. Zasáhnout by znovu mohl Nejvyšší soud, Kaslová pak připouští žalobu k Ústavnímu soudu i Evropskému soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Výroky advokáta Hradu Marka Nespaly jsou podle Kaslové nehorázné. I ony jsou pro ni motivací dotáhnout svůj boj co nejdále. Kaslová míní, že prezident s nimi souzní, podobně jako s vyjádřeními mluvčího Ovčáčka. Sama prý dostává samé pozitivní reakce, negativní přišly jenom tři. Zároveň ale přiznává, že radši nečte komentáře pod články.

Kaslová míní, že je v Česku něco špatně, pokud prezident může lhát a osočovat lidi a omlouvat se za něj případně musí stát. Měli bychom se zamyslet nad českými právními normami. Nikdo podle ní totiž nesmí beztrestně lhát, ani prezident.

Proč Terezie Kaslová dál bojuje za svého dědečka Ferdinanda Peroutku? V čem vidí svou povinnost? Kam až je ochotná zajít? Jak reaguje na slova hradního právníka o jejím „školení“? A neunavuje ji to všechno?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>