Video placeholde

Opatření vlády na koncertech jsou nesmyslná, budeme se snažit přežít, říká šéf Full Moon magazínu Pařízek

Teď se budeme hlavně snažit přežít, říká Michal Pařízek, šéfredaktor magazínu Full Moon, který teď slaví 10 let fungování na české scéně. Pařízek stál u jeho zrodu, v rozhovoru popisuje nejisté začátky i nacházení cesty ke čtenářům, kteří žijí stále víc v digitálním světě. Pandemie koronaviru hudební scénu podle něj zasáhla ničivě a skutečné dopady se teprve ukážou. Některá opatření vlády jsou navíc nesmyslná.

Podle Pařízka je vidět, že lidé, kteří na vládě pravidla v rámci opatření proti koronaviru připravují, nevědí, jak to na koncertech a v klubech funguje. Nesmyslný je třeba požadavek dodržování dvoumetrových rozestupů, když zároveň v obchodních domech nebo metru nic podobného neplatí. Pařízek kritizuje komunikaci vlády a nelogičnost některých kroků.

Už teď několik klubů zavřelo a je otázka, jak to bude vypadat v létě a na podzim, říká Pařízek. Už teď zahraniční interpreti odkládají celá turné a je otázka, kdo do Česka v příštích měsících vůbec bude chtít přijet. Řadě klubů a podniků se prý taky nevyplatí otevřít, protože nesmějí uvnitř provozovat bary, což je zásadní část jejích příjmů.

V Česku je hodně těžké dostat se z alternativní scény do hlavního proudu, popisuje Pařízek. Full Moon v rámci desátého výročí chystá velký koncert a vydává speciální kompilaci 20 písní předních nezávislých kapel. Pařízek říká, že sám svůj hudební vkus definovat neumí. Občas má ale tendenci přesvědčovat lidi, kteří třeba to, co je kvalitní hudba, vidí jinak.

Jak se dělá hudební časopis v době sociálních sítí a Spotify? Jak se Full Moon za deset let změnil a kam ho posunul Michal Pařízek? Vypořádá se s dopady pandemie? Jak koronavirus změní hudební a klubovou scénu? A v čem jsou některé kroky vlády nesmyslné?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>