Mistrovství světa se blíží, národní tým se začíná tvořit. Z NHL má k šampionátu nejblíže trojice Filip Chytil, Jakub Voráček a Radko Gudas

Mistrovství světa se blíží, národní tým se začíná tvořit. Z NHL má k šampionátu nejblíže trojice Filip Chytil, Jakub Voráček a Radko Gudas Zdroj: Koláž iSport.cz

České reprezentace měla před zápasem dopolední rozbruslení
České reprezentace měla před zápasem dopolední rozbruslení
V hotelu DoubleTree by Hilton byli čeští hokejisté ubytovaní už při bronzovém tažení při mistrovství světa v roce 2011. „S jeho zázemím i službami panovala všeobecná spokojenost,“ zmínil Zikmund
V roce 2011 nepotřebovali čeští hokejisté ani autobus, i na letošním turnaji budou chodit pěšky
Čeští hokejisté se v Bratislavě mohou těšit na hotel sousedící přímo se Zimním stadionem Ondreje Nepely, odpadne tak cestování autobusem
18
Fotogalerie

Vše, co potřebujete vědět o MS v hokeji na Slovensku. Kdy hrají Češi i nominace

Tohle není jen obyčejné mistrovství světa v hokeji. V pořadí už 83. světový šampionát se koná od 10. do 26. května 2019 na Slovensku a čeští hokejisté i fanoušci jsou v Bratislavě, kde odehráli základní skupinu, jako doma. Ve skupině B Češi skončili druzí a v klíčovém zápase MS, ve čtvrtfinále, se utkají s Německem (čtvrtek 20:15). Co všechno o šampionátu potřebujete vědět?

Tým Miloše Říhy vstoupí do mistrovství světa hned v úvodní den turnaje, pátek 10. května, ve 20:15 je čeká utkání s obhájci ze Švédska. Na šampionát dorazí spousta českých hvězd z NHL v čele s Jakubem Voráčkem, jak vypadá česká nominace na MS se podívejte zde »

O pořadatelství Slovenska se rozhodlo v květnu 2015 během šampionátu v České republice. Druhým kandidátem bylo Švýcarsko, které však svou kandidaturu stáhlo a úspěšně přesunulo na rok 2020. Hrát se bude, stejně jako v roce 2011, v Bratislavě a Košicích. Sledovat můžete hokej online.

Kapacita bratislavského Zimního stadionu Ondreje Nepely činí 10 110 diváků, do Steel Arény v Košicích se vejde 8 378 diváků. Maskotem bude medvěd Macejko. Pokud byste chtěli jet na Slovensko fandit, všechny potřebné informace o vstupenkách najdete zde »

Zlato obhajují Švédové

Zlaté medaile z loňského šampionátu v Dánsku bude obhajovat Švédsko, které slavilo i v roce 2017. Čeští hokejisté na posledním MS skončili na 7. místě, když ve čtvrtfinále prohráli s USA 2:3. Sestupující Bělorusko a Jižní Koreu nahradily Itálie a Velká Británie, která se mezi elitou představí poprvé od roku 1994.

Češi na MS v Bratislavě: Hala je za rohem, s kým budou na hotelu? »

Šampionát odstartuje 10. května 2019. V Bratislavě turnaj v 16:15 otevře duel Ruska s Norskem, v Košicích pak Finska s Kanadou. Ve večerních zápasech se pak představí Češi proti Švédům a Slováci proti Američanům.

Každý tým odehraje ve skupině sedm zápasů, do čtvrtfinále postoupí nejlepší čtyři týmy z každé skupiny. V semifinále pak nastává zásadní změna - týmy nejsou rozlosované, ale nasazeny podle umístění v základní skupině. Mistrovství vyvrcholí 26. května ve 20:15 finálovým zápasem.

Český program na MS

DenČasSk.MístoZápasONLINE
Pá 10. 5.20:15BBratislavaČesko - ŠvédskoONLINE>>>
So 11. 5.20:15BBratislavaNorsko - ČeskoONLINE>>> 
Po 13. 5.16:15BBratislavaRusko - ČeskoONLINE>>> 
Čt 16. 5.20:15BBratislavaČesko - LotyšskoONLINE>>> 
Pá 17. 5.20:15BBratislavaČesko - ItálieONLINE>>> 
Ne 19. 5.16:15BBratislavaRakousko - ČeskoONLINE>>> 
Út 21. 5.12:15BBratislavaČesko - ŠvýcarskoONLINE>>>

Kompletní rozpis zápasů MS v hokeji »

Speciál MS v hokeji 2018 »