Ladislav Bátora

Ladislav Bátora Zdroj: Reflex.cz

Kdy konečně zmizí Ladislav Bátora ze státní správy tam, kam patří?

Mám jedinou otázku: kdy konečně zmizí Ladislav Bátora z vedoucího postu státní správy tam, kam patří – řekněme do hradní gardy Václava Klause?

Právě prezidentovo intelektuální milieu nám totiž tohoto fantastického muže se slabostí (deviací?) pro jihočeské selky, nácky a buchty daroval. Proč z něj tedy neudělat třeba prezidentova vicevicekancléře a nesvěřit mu obor kauzality sexuální a politické orientace, samozřejmě pod dohledem nestranného psychiatra?

 

Původně jsem sice myslel na evropskou problematiku, tam už je ale na Hradě dost těsno. Navíc je škoda mrhat takovým talentem; někdo jako Bátora si zaslouží vlastní pole působnosti.

 

Křišťálová lupaKřišťálová lupa|Reflex.czV souvislosti s ním mám proto ještě podotázku: kdo je v téhle zemi premiérem? Aspoň papírově jsem měl za to, že jistý Petr Nečas. Ostatně právě on už se kvůli Bátorovi několikrát rázně rozpovídal - rázně jak to jen umí; naposled nyní, když Klausovo libero začalo s divnými dopisy obcházet ambasády, udělovat příliš autentické rozhovory a vůbec názorově reprezentovat Česko.

 

 

Ještě předtím premiér také stejně rázně řekl, že lídr kandidátky Národní strany nepatří do státní správy; za chvíli by se totiž naše děti mohly učit, že Adolf Hitler byl jen špatně pochopen. Tak proč sakra Bátora stále řídí odbor ministerstva školství? A kdo pak vlastně řídí tuhle zemi: Ladislav Jakl, nebo Nečas?

 

A co na to vůbec Vít Bárta - šéf strany, která Bátoru kryje? Před časem se do sebe zamilovali s Klausem, líbánky ale skončily. Kauza Bátora navíc nabírá obludné rozměry. Sázel bych na Bártu zaprvé coby populistu par excellence a zadruhé taky coby rozeného bezpečáka. Neříkejte mi, že se v ABL nenajde jediný externí detektiv, který elegantně zařídí, že o Bátorovi už nikdy neuslyšíme. Samozřejmě bez spojitosti s Bártou.