gay

gay Zdroj: Profimedia.cz

V pražských ulicích bude s homosexuály veselo. Co takhle pochod heterosexuálů?

Citlivou a dobře sehranou spoluprací aktivistů zprava (zapojil se i prezident Klaus) i zleva se podařilo dosáhnout toho, že v pražských ulicích bude možná příští dny mela.

Tak např. pochody hrdosti budeme mít dva, jeden homosexuální, druhý (nepochybně skromnější) lidovecký. Je tu ovšem jakési nedorozumění: pořádat neobratně zamaskované průvody hrdosti heterosexuálů je v lepším případě směšné. Většina se tak přiznává ke své slabosti.

 

Trochu (ovšem jen vzdáleně) je to podobné tomu, jako kdyby někdo chtěl v reakci na „MDŽ“ pořádat „Mezinárodní den mužů“. MDŽ mi šlo vždycky děsně na nervy, ale nedá se upřít, že mělo znamenat emancipaci a společenské uznání „slabého pohlaví“, a v tom je jakýsi zárodek legitimity. Mezinárodní den mužů by byla nestvůrná a směšná blbost.

 

Jediná pozitivní zpráva je, že pořadatelé festivalu na poslední chvíli zrušili chystaný „večer naháčů“. To by mi bylo připadalo přece jen trochu moc (i když bezprostředně by se mne to nebylo dotklo, oslav se na rozdíl od pana Paroubka nezúčastním).