Devianti

Devianti Zdroj: Reflex.cz

Prezident Klaus, Hájek a Bátora jsou devianti. A jdou proti deviantům

Je to ale ironie! Je-li homosexualita „hodnotově neutrální“ deviací, jak tvrdí prezident Václav Klaus, pak je i on deviantem. A s ním i jeho spřízněnci Petr Hájek či Ladislav Bátora.

Vlastně musím prezidentovi poděkovat za lingvistickou úlevu! Nikdy jsem o něm nenapsal, že je deviant, protože v mnoha ohledech například sdílí menšinovou názorovou orientaci - teď už ale můžu. Deviant, jak označil homosexuály Klausův stále bláznivější popírač Darwina a spousty jiných věcí Petr Hájek, je totiž odteď běžné označení člověka vyznávajícího jakoukoli menšinovou orientaci: sexuální, názorovou, politickou, kleptomanskou…. A kde takových odvážných lidí najdeme víc než právě kolem Klause?

 

Křišťálová lupaKřišťálová lupa|Reflex.czViz sám prezident, jenž se evidentně rozhodl, že na sklonku prezidentování proslaví Česko podobně jako kdysi Borat Kazachstán! Znáte jiného prezidenta, co krade v přímém přenosu luxusní pera? Přímo fantastická deviace! Nebo když se přizná, že se bojí víc ekologů než Al Kajdy, a není to vtip? Kdybychom kdy trpěli přímou prezidentskou volbou, měl by Klaus můj hlas, i kdyby nekandidoval! Neznám hrdějšího devianta.

 

Nebo již zmíněný Hájek. Někdejší zakladatel Reflexu, jemuž se na Hradě stalo něco s hlavou, natolik miluje sám sebe, že prý není možné, aby pocházel z opice. Ráno co ráno se dívá do zrcadla a ráno co ráno za sebou vidí stín tajemného stvořitele. Že by sám božský Usáma bin Ládin s holí a kalašnikovem přes rameno? Hodnotově též velmi neutrální!

 

Nešťastníka Ladislava Bátoru nemusím ani představovat. Divnému pánovi hraje ve tváři den ode dne horší apokalypsa. Navíc teď i z hlavních večerních TV zpráv víme, že kromě psaní nesmyslů o jihočeských selkách se ve volném čase věnuje i doručování nehezkých dopisů na ambasády světových velmocí. I on je ukázkový deviant, aspoň ohledně politického vyznání: za nácky totiž ve volbách kandiduje výrazná menšina našich „deviantních spoluobčanů“ - abych vykradl literáta Hájka. Kromě jiných bývá jejich hlavní deviací vážný deficit IQ.

 

 

Vzato čistě hodnotově neutrálně by se tedy Klaus, Hájek i Bátora měli Prahou s homosexuály rádi projít a ne proti jejich akci protestovat. Stejně jako oni potřebují pro své deviace ochranu většinové společnosti. Ne?