Vojtěch Filip

Vojtěch Filip Zdroj: Ladislav Němec/MF DNES/Profimedia.cz

Vojtěch Filip: Zavřete nás, my komunisti jsme pořád stejní lotři!

Šéf KSČM Vojtěch Filip prodělal v Událostech, komentářích na ČT nechtěný moment pravdy: svou zločineckou bandu hájil tím, že komunisté vládnou i v Číně a prý je to fajn.

 

Filip KSČM obhajoval v rámci nekonečné agónie nejrůznějších pokusů o zrušení jeho partaje, v podstatě nástupkyně poúnorových vrahů, lumpů a zlodějů. Parlamentní KSČM, jíž by do skryté koalice rád vzal třeba šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, onen politicky pomatený a nesmělý chlapec v brýlích, je jako choroš: jen místo na stromech roste ze společnosti a systémovému hubení se vyhýbá jen tím, že není smrtelně nebezpečná pro okolí.

 

 

 

KSČM je prostě jen hnusná. Bohužel ale ne dost hnusná jako třeba Vandasovi nácci, jiní postižení. Ostatně celkem logicky: většina členů KSČM se sotva dosune na partajní mítink, natož aby se ještě někde rvali nebo pouštěli hrůzu. Navíc jejich iritující šéf, sám právník, si dává dobrý pozor, aby nezavdal právní důvod k tomu, že by on, jeho spolustraníci či celá partaj skončili za svou politickou deviaci ve vězení.

 

Ve středu ale nad sebou sám kápo vyřkl usvědčující verdikt: jestli totiž podle něj i KSČM usiluje o režim, jaký u sebe doma provozují čínští komunisté, můžeme klidně rovnou chystat cely. Zavedení čínského modelu by totiž znamenalo totální porušení české legislativy, za což obvykle – nejsou-li politici či jejich kamarádi – posíláme lidi do chládku.

 

Číňané zavírají občany bez důvodu, obvinění i soudu. Taky je často mučí; zpravidla když se jim nezdá, že sedí ve vězení bez důvodu, obvinění i soudu. Běžně jim taky vyvlastňují majetek a bourají domy; to když chtějí jejich majetek nebo si postavit své vlastní domy. Veškerou půdu taky oficiálně vlastní čínský tát. I noví čeští komunisté, kteří prý nemají s těmi starými nic společného, by proto museli znovu krást jako ti staří, oficiálně zločinní. I za to dáváme lidem šanci k několikaleté introspekci.

 

 

Doufám proto, že už brzy v TV uvidím, jak se za Filipem i celou jeho bandou zavírají velká plechová vrata.