Ladislav Bátora

Ladislav Bátora Zdroj: Reflex.cz

Bátorův vliv na ministerstvu roste. Ten chlap prostě umí úplně všechno

Ladislav Bátora, který je buď politický magor, politicky poněkud zmatený extremista, nebo prostě jediný muž v republice s výjimkou několika neonacistů a Klausova poradce Petra Hájka, který ví, kde je pravda (vyberte si podle svého přesvědčení) umí evidentně spoustu věcí.

 

Ministr školství Josef Dobeš si ho vybral jako ekonomického poradce; Bátora má, vedle často trochu kuriózních názorů na svět kolem sebe, i doktorát z VŠE (mezinárodní politické vztahy byl jeho obor), takže pokud odhlédneme od poněkud akademického ražení, dávalo by to i smysl.

 

 

Teď Bátora povýšil a stal se na ministerstvu šéfem personálního odboru. "Poradce má větší volnost v názorech než ředitel odboru. Po zkušenostech, které mám odtud a i z minulosti, tak poradce přináší návrhy, a to třeba i neotřelé. Kdežto ředitel odboru je výkonný pracovník se vším všudy," komentuje Bátora novou funkci.

 

Nevíme, jaké neotřelé názory Dobešovi přinášel, ale stoprocentně víme, že Dobešovo fungování ve funkci to směrem k něčemu, co by dávalo smysl, rozhodně neposunulo. Teď bude Bátora místo neotřelých nápadů řešit peníze a to bude teprve paráda. V pozici zástupce ředitele Vyšší odborné školy publicistiky, jak připomínají dnešní Lidové noviny, byl už vyšetřován v souvislosti s některými kreativnějšími částmi tamního rozpočtu.

 

 

Bátora má přepestrý životopis a několik tuzemských vysokých škol. Rozhodně to ale není člověk, kvůli kterému by se náhončí mezinárodních headhunterských agentur fackovali, kdo u něj první zazvoní. Nevíme, čím by mohl být na ministerstvu užitečný. Ministr Dobeš jen dál skvěle plní politickou objednávku.