Věci veřejné

Věci veřejné Zdroj: Profimedia.cz

Věci veřejné: Jsme prostě partička lunatiků

Parta herců kolem Víta Bárty vystupující v TV pod pseudonymem VV zase nezklamala: po středeční K9, což je něco na způsob vládní terapie uvolňující vzájemnou nenávist, předvedla, jak vypadá skutečný cvokhaus.

 

Začněme Petrem Skokanem, bývalým libereckým hejtmanem za ODS, nyní poslancem VV a údajným adeptem na několik ministerských křesel. Skokan byl hostem středečních Komentářů, událostí na ČT a už od začátku bylo jasné, že bude legrace. Nevím, co špatného mu Bárta u sebe v bytě po večerech dělá, nicméně budoucí možná-ministr působí jako vyplašený otvírač horších čaker, toho času na útěku před něčím dost ošklivým.

 

 

Navíc jako by ke všemu ještě oněměl. Zoufalý moderátor z něj páčil, o co VV vlastně usilují, že ODS, Top 09 a nás všechny zase dusí devět hodin (proto K9, bingo!), nevyrazil z něj ale kloudné slovo. Dozvěděli jsme se jediné: VV nabízejí vládě Skokana, aniž by o tom Skokan věděl. Když tohle poslanec zopakoval hlasem mučeného člověka asi potřetí, měl jsem nutkání vytočit nějaké z bezpečnostních bezplatných čísel – dost možná všechny najednou.

 

To jsem ale ještě nevěděl, že promluví i Radek John, u nějž si nejsem jistý aktuální politickou funkcí; šéfem VV není, ministrem ani vicepremiérem také ne – snad méně příčetný vinař? John se prstem podrbal pod nosem, což nikdy není dobré znamení. Pak řekl, že když vláda nepřistoupí na požadavky VV, prožene je strana sněmovnou s pomocí opozice!

 

 

Nehodnotím nyní, co všechno VV takto chtějí protlačit (např. zdanění hazardu); hodnotím jen to, že se jejich lídři definitivně úplně zbláznili. Obden trápíte celou zemi tím, že chcete být ve vládě, načež oznámíte, že budete ve vládě, ale budete vládnout s opozicí? Ano, kdysi to dělal Jiří Paroubek. Jenže ten je naštěstí jen jeden a navíc je Marťan.

 

Zřejmě ale nastal čas, něco podobného udělaly v zájmu země ODS s TOP 09: společně s opozicí – a tady bych výjimečně nepohrdl ani hlasy zločinců z KSČM - by odhlasovaly, že VV přestávají být parlamentní stranou. Přestává to totiž fakt být i legrace.