stop

stop Zdroj: Profimedia.cz

Ostře cílený protest: Odboráři zablokují jen papaláše

Na rozdíl od dřívějších plánů už odbory o blokádě důležitých silničních tahů neuvažují; blokády by měly být přesně cílené a zaměřené výhradně na „papaláše“.

 

Blokáda by se tak měla týkat těch, kteří odborářům nejvíce leží v žaludku – tedy zástupců politické garnitury, která má na svědomí reformy, proti nimž je namířen čtvrteční odborářský protest. Organizují ji dvě největší tuzemské odborářké centrály: Českomoravská konfederace odborových svazů a Asociace samostatných odborů.

 

 

Blokádami „papalášů“ by se odborářům mohlo podařit obrátit na svou stranu tu část veřejnosti, která jim vytýká, že ve svém boji omezují i ty, kteří se ho účastnit nechtějí. Pod mnohé výhrady odborářů by se přitom podepsali i jejich horliví odpůrci, kteří už nyní každého stávkujícího pomyslně staví ke svým facebookovým zdem - nikdo si moc nepřeje, aby se s ním po silnicích budoucnosti řítili sedmdesátiletí řidiči MHD.

 

Na zjitřených emocích kolem plánované čtvrteční stávky se tradičně veze i prezident Klaus – ten prohlásil, že coby zaměstnavatel by se se stávkujícími zaměstnanci rozloučil; a to přesto, že právo na stávku je zakotveno v samotné ústavě. Klaus tím opět namísto nacházení společné řeči ve společnosti jen eskaluje konflikt.