Volil jsem Johna... Třikrát

Volil jsem Johna... Třikrát Zdroj: Jan Ignác Říha

Vládní koalice: Horší už to být nemůže

Upřímně musím poděkovat vládní koalici. Poprvé po dlouhé době se nebojím dalších voleb, protože teď vím, že horší už to být nemůže. Dokonce ani s ČSSD v čele.

 

Té jsem se dlouho bál, protože slibovala, že mi každý měsíc vezme z výplaty nemalé peníze a dá je svým voličům, z nichž mnozí žádnou výplatu nemají, protože místo do práce chodí do herny nebo do hospody. ODS a TOP 09 se dušovaly, že daně nezvýší. Mnozí jim uvěřili, stejně jako mnozí uvěřili třeba Radku Johnovi, že štěnice ve VV nosí z ryze ušlechtilých úmyslů.

 

 

Jenže pak dali jejich lídři v čele s Miroslavem Kalouskem, což je stále onen sympatický Miroslav Kalousek z lidovců, kdybyste si náhodou chtěli myslet něco jiného a třeba si jej pletli s jistým starším knížetem, kterému není moc rozumět, a udělali velkolepý podraz hodný snad jen politiků: výrazně zvýšili daně.

 

Jen to na rozdíl od ČSSD, která aspoň měla koule udělat to přímo, protože její voliči nemají moc peněz, provedli přes DPH. Ekonomicky řečeno je to zhruba to samé jako Mackův hrdinný pohlavek Rathovi zezadu: taky nemáte šanci bránit se. Koalice totiž nezvýšila DPH na zboží volby, řekněme gram kokainu nebo holky z privátů; zvýšila ho u zboží každodenní a nutné spotřeby. Tedy pokud nemá být naším normálním stavem hladovka.

 

 

I proto hledím k případným předčasným volbám s klidem v duši. Blázniví  voliči VV sice téhle nebezpečné partě klidně znovu hodí dost hlasů, určitě už ale mezi nimi nebude Kristýna Kočí, známá kavárenská mystifikátorka. Ostatně vsadím se, že ji stejně v brzké době čeká něco jako náhlé zmizení, o němž bude vědět pouze některý z externích detektivů ABL. A že vyhraje ČSSD? No a co: sebere nám peníze přímo, férově.