Vít Bárta

Vít Bárta Zdroj: Profimedia.cz

Zcela nedůvěryhodné vysvětlování Věcí veřejných na Praze 1

Skupina Věcí veřejných srocená kolem Víta Bárty neustále opakuje, že její ministři a členové jsou obviňováni i z věcí, které údajně nespáchali. Například, že Radek John nebyl nikdy v ABL a proto s ní nemá nic společného (John už ale neříká, že sehrál v abelizačních plánech Bárty hlavní roli bílého koně). Někdy ale členové Věcí veřejných vysvětlují své počínání nesmírně nedůvěryhodně a komicky. Stačí se podívat na situaci na Praze 1.

Jan Krejčí, současný místostarosta Prahy 1, byl zvolen do zastupitelstva v komunálních volbách na podzim minulého roku z druhého místa kandidátky Věcí veřejných. Na členství ve straně o víkendu rezignoval. Učinil tak po zveřejnění nejrůznějších skandálů, které se týkají VV. A reakce? Jeho někdejší straničtí kolegové ho vyzvali, aby se vzdal i mandátu radního. Krejčí oznámil své vystoupení ze strany v neděli e-mailem kolegyni radní Janě Pařízkové, zastupitelce Karolíně Peake i šéfce zastupitelského klubu VV Prahy 1 Kateřině Klasnové. „Mrzí mě, že člověku, který dostal ve VV velkou důvěru a šanci, jsme v této době nestály ani za to, aby zvedl telefon a zeptal se nejprve také na náš názor,“ řekla k tomu Klasnová.

 

 

Tady se na chvilku zastavme. Klasnová totiž patřila mezi ty lidi, kteří odmítli v minulých dnech vyslechnout verzi poslankyně Kristýny Kočí ohledně obálky s půlmilionem, kterou ji předal manžel Klasnové, Vít Bárta. Prostě Kočí vyhodili a nebavili se s ním. To jim bývalá předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných nestála za to, aby záležitost vysvětlena? Proč se tedy Klasnová v případě Krejčího stěžuje? Je zjevné, že se měří dvojím metrem.

 

 

Ovšem s naprosto nehorázným vysvětlením kolem agentury ABL a Prahou 1 přišla zdejší místostarostka za VV Jana Pařízková. Ta se stala zastupitelkou véčkarů po volbách 2006. Sama napsala v prohlášení pro média toto: „Pracovat v ABL, a.s. jsem začala až v roce 2007, kdy byla do této firmy obsazována pozice sociologa a později projektového manažera. Náplní mé práce byla např. realizace vnitrofiremních sociologických průzkumů spokojenosti zaměstnanců či koordinace sociálních služeb.“ Vít Bárta vyzval k infiltraci ABL do politiky ve svém dnes už slavném projevu v roce 2008. A přímo jmenoval Prahu 1. Takže pokud je někdo v silném podezření a skutečně by měl ze všech svých dnešních funkcí odstoupit, tak je to rozhodně Jana Pařízková, která prováděla „abelizaci“ přímo v politické praxi. Nebo „projektová manažerka“ ABL o ničem nevěděla? Pak by se jen potvrdila slova Kočí o tom, že Bárta vše řídil ze zákulisí a VV je sekta.

 

 

 

Navíc ABL sledovala v roce 2006 exstarostu za ODS Petra Hejmu i dalšího bývalého starostu v tomto městského obvodu Filipa Dvořáka. Jistě, tito lidé se vyznačovali „kmotrovským“ chováním, ale od toho máme policii a jiné orgány, aby to řešily. Od toho tady není soukromá bezpečnostní agentura napojená navíc na politickou stranu.