Radek John

Radek John Zdroj: Jan Ignác Říha

Ministr Radek John chce být kašpárkem i nadále

Radek John chce být znovu leaderem Věcí veřejných. Což osobně čtu asi tak, že se jím tedy nakonec opravdu stane.

 

Nejkrásnější na tom ale je fakt, jak má celá pokřivená vnitřní demokracie Věcí veřejných nakonec fungovat. Radek John totiž musí masově přemlouvat své spolustraníky, aby s ním do legrace jménem volby předsedy ve VV také šli. Ke kandidatuře vyzval také nynější místopředsedkyni Poslanecké sněmovny a místopředsedkyni strany Kateřinu Klasnovou, další místopředsedkyni Karolínu Peake a poslance strany Milana Šťovíčka a Petra Skokana.

 

 

Ale to není všechno - Radek John musí přemlouvat také ministra dopravy Víta Bártu, který celou věc skutečně šéfuje. Jen se mu za celou věc nechce nést odpovědnost, což - pokud uvážíme, jak jsou Věci veřejné složené a postavené - je celkem pochopitelné.

 

Podle Johna by měl ve vedení strany být i ministr dopravy Vít Bárta, který je často už nyní označován za faktického šéfa strany. "Je jedním z nejvýznamnějších mozků VV. Bylo by absurdní, kdyby nepřispěl svým dílem. Samozřejmě s ním počítám," podotkl John.

 

 

Bárta svým dílem samozřejmě přispěje a přispívá. Jen je pro něj užitečné být někde, kde příliš nefouká a kde má čas na zákulisní práci. V tomhle mu Radek John dělá poměrně užitečného idiota. A dokud na tom Bárta nebude chtít nic měnit, Radej John předsedou VV asi zůstane. Hodně štěstí.