Bátora

Bátora Zdroj: Youtube.com

Ladislav Bátora do maďarské Pešti!

Zaměstnat ve státní správě pana Ladislava Bátoru, navrženého za náměstka pana ministra Josefa Dobeše, je velmi dobrý nápad. Měl by však být úředníkem v Maďarsku!

 

Václav Klaus má pravdu, že by neměla vadit ničí politická minulost. Ladislav Bátora kdysi kandidoval za později zaniklou Národní stranu — a co na tom je? Podívejme se na některé myšlenky, jež strana zastávala. O mně například psali:

 

 

„Veverka Huli je čistě marketingová záležitost. Doležalův dealer má možná problémy s odbytem i přesto, že guru musí být dobrý zákazník. Doležal se rozhodl akcelerovat poměry na trhu s trávou malou promo kampaní, jejímž maskotem je veverka, která drží v pacičkách místo otřepaného oříšku něco, co by mohlo být jointem. Otylá veverka poněkud připomíná sysla, ale nejsme na hodině zoologie.“

 

Kromě úvah o veverkách Národní strana také publikovala svižný textík Konečně řešení cikánské otázky!, v němž navrhuje odsun do Česka přivandrovalých Romů zpět do Indie. Romství by se určovalo podle romského vzhledu. To je myšlenka, za kterou pan Bátora kandidoval. Pokud přijmeme tento diskurs, je nezbytné položit si otázku, zda má Čechům v Česku hlásat repatriaci přivandrovalců nějaký přivandrovalec. Bátora je od ucha maďarské jméno a od oka má Bátora typicky maďarský knír. Hej Slované, potřebujeme, aby nám zde hlásal boj proti přivandrovalcům, či dokonce dělal náměstka ministra Josefa Diplomky Dobeše potomek Čingischánovy hordy?

 

 

Václav Klaus má pravdu, politická minulost by neměla být na překážku další politické kariéře a vstup pana Bátory do státních služeb je třeba podpořit. Ovšem v Maďarsku. A stran toho Klause — neměl by podle jména spíš být prezidentem v Německu?