Pavel Bém

Pavel Bém Zdroj: Štěpán Mareš

Bémovi pucfleci se vracejí

Tak konečně: slušnou práci za naše daně už našel i poslední z padlých titánů Bémovy pražské radnice Rudolf Blažek. Někdejší první primátorův náměstek bude náměstkovat na obraně. A nejen on.

 

„Hledal jsem osobnost, jejíž zkušenost a erudice budou zárukou potřebných systémových změn,“ řekl o něm ministr obrany Alexandr Vondra, jenž začíná politicky připomínat hrocha v blátě.

 

Zkušenost, erudice, systémové změny! Hmmm. Řekněte mi, prosím, že si Vondra dělá legraci. Třeba jako kdysi s Entropou Davida Černého, při jejímž odhalení v Bruselu mu nad hlavou syčely fekálie protékající evropským WC - Bulharskem. Stál jsem tam tehdy s ním a můžu potvrdit, že jediný, kdo se nesmál, byli Bulhaři. Smějte se ale taky, když jste z Bulharska.

 

 

Je to paráda! Vondra je až po uši v kauze ProMoPro, díky níž víme, že když si dáte záležet, neozvučíte konferenční sál ani za čtvrt miliardy, a svěří miliardové akvizice obrany člověku, jenž coby pražská dvojka léta dohlížel na takové akvizice jako Opencard či tunel Blanka? Čtu fakt dobře? Pošlete si Blažka pro kafe, a vrátí se s takovým tunelem v peněžence, že se nedopočítáte do smrti.

 

Tím ale dárky od neobvykle štědré ODS zdaleka nekončí. Největší vládní strana se totiž v Praze opravdu očišťuje, jak slíbil její pražský šéf Boris Šťastný: jiný Bémův exnáměstek, milovník divadla a lehkých bílých obleků Milan Richter, šéfuje Praze 10; další exnáměstek Pavel Klega vede Prahu 15 - jestli víte, kde to je; a konečně Marie Kousalíková, jež vždy při tiskovkách pražské ODS málem plakala, starostuje na Praze 6, odkud na ministerstvo životní prostředí odešel Tomáš Chalupa. My Pražané jsme v dobrých rukách, ne že ne!

 

 

Omlouvám se tímto Šťastnému, v civilu jemnému pražskému lékaři, jenž taky rád pomáhá lidem – nejradši těm kolem sebe: před pražskými volbami i po nich jsem o něm nepsal zrovna nejlépe; pořád jsem v jeho očích viděl něco levého nebo něco na ten způsob. Teď vidím, že jsem sám spíš jen koukal levým okem.

 

Konečně totiž rozumím tomu, co Šťastný myslel očistou pražské ODS a taky že nelhal. Protože jak víme i díky jiným doktorům, třeba Martinu Engelovi či Milanu Kubkovi, lékaři nikdy nelžou. A všechno vždy dělají pro naše dobro.