václav klaus

václav klaus Zdroj: Stanislav Krupař

Václav Klaus má rád jihočeské selky

Prezident Václav Klaus vyrazil do boje za Ladislava Bátoru a vybral si pro to nejlepší možný text - Bátorovu autobiografii. Konečně teď víme, co má prezident rád.

 

Předně malou poznámku kvůli objektivitě: Klaus tak úplně nevyrazil do boje za Bátoru, v úvodu svého textu se totiž od někdejšího volebního kandidáta Národní strany pro jistotu trochu distancuje. Oba sice vedle sebe stojí a mluví na fotce z mítinku proti Lisabonské smlouvě pořádané Bátorovou Akcí D.O.S.T. před Pražským hradem, moc se ale neznají. Jen si prostě intelektuálně rozumějí.

 

A teď k Bátorově fantastické autobiografii, jíž Klaus cituje jako ukázku pravého českého konzervatizmu. Pro jistotu zůstaňte sedět. „….raději národní pospolitost než občanskou společnost…., raději lokální než globální, raději uleželý segedín u Rozvařilů než emulgátorovou mňamku od Macdonalda…., raději povinnou vojenskou službu než profesionální armádu…, raději jihočeskou selku než pražskou intelektuálku, raději skromnou korunu než načančané euro, raději tradici než pokrok…, raději čecháčky než světáčky,“ píše mimo spoustu jiných mňamek Bátora.

 

 

„Trvám na tom, že je legitimní názory tohoto typu mít a že by bylo fér o nich vést seriózní dialog,“ píše pro změnu Klaus, jímž musel při čtení Bátorových vlhkých snů cloumat několikanásobný orgasmus, nebo aspoň něco na ten způsob. Doufám jen, že ho Ladislav Jakl s Petrem Hájkem zase uklidnili, má před sebou ještě dvouletou štaci.

 

 

Cítím se upřímně frustrovaný, nemám totiž co dodat. Připadám si až ostudně nelegitimní. Dva konzervativní básníci řekli vše za mě, takže mi nezbývá než sedět u webu s méně konzervativními fotkami jihočeských selek a pražských intelektuálek (například Robert Rosenberg pravidelně pracuje s obojím druhem) a přemýšlet, na čí stranu se přiklonit. Bude to fuška. Samozřejmě velmi seriozní.