policie

policie Zdroj: Policie.cz

Zvedněte policistům platy. Jinak půjdou do Egypta!

To se dalo čekat: poté, co si vydíráním vytrucovali peníze lékaři, přidávají se další profesní skupiny. Konkrétně u policistů jde o hrozbu reálnou; snadno si najdou práci v Africe!

 

Hasiči a policisté začali vyhrožovat podobně jako lékaři, i když zatím samozřejmě vlna protestů nedostala formu vlny výpovědí (ta se dá čekat tak na jaře). U hasičů jde o plané strašení, nemůžeme předpokládat, že by v Německu či Anglii tak vzrostla vlna požárů, že by se tam uplatnil celý český hasičský sbor.

 

 

U policistů však vlna výpovědí skutečně nakonec přijít může, protože naši muži zákona musejí cítit dobrou pracovní příležitost v Africe. V Egyptě se chopila moci armáda, nastává účtování s exponenty Mubarakova režimu, a tak samozřejmě jde od válu policie. Ta totiž držela Mubaraka po léta u moci. Budou muset odejít zkompromitovaní vysocí policejní důstojníci, ale i řadoví policisté. A je jasné, že nová vláda v Egyptě by tisíc vycvičených Evropanů v uniformách mohla více než potřebovat.

 

 

Proto by si naše vláda měla při příštím vyjednávání s policejními odbory vždy uvědomovat, že stačí málo a naši muži zákona jsou na březích Nilu!