James Bond

James Bond Zdroj: archiv

Jak konečně sejmout komunisty a estébáky

Koalice se shodla na přípravě zákona, který by každý měsíc odebral část příjmů bývalým funkcionářům KSČ a zaměstnancům komunistické Státní bezpečnosti  - StB. Už bylo na čase.

 

Peníze ušetřené na bolševických papaláších a estébácích by měli dostat lidé, kteří proti komunismu bojovali. Je trapné, že se celá věc vleče dvacet let, takže mnoho z těch, co je komunisté šikanovali a trýznili, se toho už nedočká. Kdybychom chtěli být důslední, mělo by být trestné už samotné členství v KSČ. Komunisté ubližovali této zemi. Okradli mnoho lidí, popravili nevinné, poslali do vězení vlastence a antifašisty, snížili průměrný věk dožití, omezili svobodu pohybu, rozdělili rodiny, prostě zločin za zločinem. Máme zákon o tom, že komunistický režim byl protiprávní, ale na důsledky tohoto zákona pořád čekáme. Zločinný režim tu sice byl, ale pořád se nějak nemůžeme dohledat těch zločinců. Kdepak asi byli? Schovaní někde po jeskyních, jako Kubiš s Gabčíkem po výsadku? Ale kdepak, všichni vědí, kdo to je a kde jsou. Kdepak je asi soudruh Jaroměřský z náchodské StB, který mně podepisoval předvolání na výslechy? Soudruh Jaroměřský nejspíš ve východních Čechách úspěšně podniká nebo něco takového. Za katrem nebude a měl by tam přitom být.

 

 

 

Pravda, upalování čarodějnic jsme si už užili v historii dost. Znal jsem komunistu, byl to ředitel naší základky, to byl slušný člověk, aspoň pokud vím. Měl jsem vedoucího v Pionýru, to byl taky slušný člověk. V KSČ bylo u nás asi deset procent populace, to by byl div, aby tam nebyli i nějací slušní lidé. Můj dědeček taky byl členem KSČ už před únorem. Krev není voda, i když jinak jsem malý pravičák odkojený Hlasem Ameriky. Ale kdo byl členem strany za normalizace, jsou jen dvě možnosti: byl to člověk snížené inteligence nebo kariérista. Připouštím i výjimky, každou je ale třeba posuzovat zvlášť.

 

Takže obecně platí, že komunistům a estébákům konečně snížit jejich nezasloužené důchody, přidat lidem, co proti komunistům bojovali a konečně si došlápnout na všechny ty okresní a krajské komunistické a estébácké svině, co lidem ničily život.

 

 

A pana prezidenta prosím, už žádné milosti pro rudé polednice. Prokurátorky, co vylezou z kriminálu a řeknou, že se Horáková neměla přiznávat, že si za to sama může.

 

Tak to fakt ne. Baba měla shnít v kriminále zcela bez lítosti. A děkovat Bohu, že ji za její rudé zločiny nepověsili.