Jmenování vlády

Jmenování vlády Zdroj: Stanislav Krupař

Radek John (VV): „Nevěříme vládě!“ Proč v ní tedy sedí?

Ministra vnitra a místopředsedy vlády Radka Johna je pro politiku skutečně škoda. Šéf Věcí veřejných by měl raději psát romány, malovat obrazy či vystupovat v televizním pořadu Volejte věštci. Má totiž neuvěřitelnou fantazii, představivost a oplývá kreativitou. Chybí mu jediné – nedokáže logicky myslet a domýšlet obsah svých slov.

Poslední příklad je ze středečních (29. prosince) Lidových novin, v nichž Radek John říká: „My máme ve vládu stejnou nedůvěru jako občané. A pokud bude bojovat pouze ústy, a ne konkrétními činy, tak nevydrží, protože my ji opustíme.“

 

Takže „véčkaři“ nemají rádi vládu. To tvrdí její místopředseda, který v ní sám sedí. Nemá tedy John rád sám sebe? Nebo koho z vlády má rád a koho nemá? Má rád Víta Bártu, jenž ho „stvořil“? Nemá rád ministra financí Miroslava Kalouska a premiéra Petra Nečase, kteří svému kolegovi z vnitra zjevně rozumějí stále méně a méně?

 

 

Bohužel Radek John, o čemž nás už přesvědčil tento rok mnohokrát, je schopen říci úplně cokoli o čemkoli a kdykoli. Hlavně že něco plácne. Vládě, již sám reprezentuje, to škodí stále více. Největším problémem není ovšem John (ten může být přece kdykoli vyměněn), ale to, že jeho zmatené, nesrozumitelné a mnohdy nelogické názory nevadí Věcem veřejným.