Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi Zdroj: wikimedia.org

Berlusconi zakázal reklamu s lesbičkami. Orgie mu ale nevadí

Italský premiér Silvio Berlusconi zakázal vysílání televizní reklamy automobilky Renault. Důvod? Reklama má lesbickou tématiku, což premiér asi nedokázal ustát.

Bersluconi už dal v minulosti několikrát najevo svou homofobii. Při nedávném otevření této debaty řekl Berlusconi novinářům například to, že „je lepší koukat po ženách, než na nějaké gaye“. Tentokrát využil svou pozici majitele mediální skupiny a reklamu stáhl z vysílání. Na italské státní televizi zakázal reklamu také, tentokrát z pozice premiéra. Berlusconi přitom minulý týden jen o fous ustál hlasování o vyslovení důvěry vládě.

 

Na to, že se italskému premiérovi prohání nahatý Mirek Topolánek po zahradě, a pořádá údajné orgie, to jsou dost radikální kroky a promluvy. Jak může někomu vadit reklama, ve které si náznakem lesbické ženy vyměňují sexy pohledy, odejdou spolu domů a jedna posléze uteče v tričku té druhé? Já na tom nevidím nic špatného ani nevšedního. Reklama uzavírá, že nové Twingo Miss Sixty je „prostě dámská záležitost“.

 

 

Jako nevšední mi připadá spíš Berlusconi, který snese pohled na českého nahatého ex premiéra, dokonce má skandál s transsexuální prostitutkou/prostitutem, který se odehrává přes celé léto, a vůbec je to pán, který by ve svých 74 letech měl pomýšlet na jiné věci, než jak si ušít další nepochopitelný kontroverzní krok, který zavání cenzurou médií.

 

 

Jako by Berlusconi slavil, že je pořád ještě u moci. Reklamu už nyní vysílá jen televize Sky. Pokud její italský zástupce záhadně zmizí a s ním i reklama z obrazovek, budete vědět, která bije.