svoboda

svoboda Zdroj: Tomáš Tesař

Pražské zvrhlosti: Dav demonstrantů na magistrátu i samotná koalice

Koalice ODS a ČSSD v Praze je pragmatický kartel moci, v jehož pozadí stojí korupční záměry některých zastupitelů. Nastupující primátor Bohuslav Svoboda se stal fíkovým listem pro kmotry občanských i sociálních demokratů. Ovšem nynější demonstrace na magistrátu se zvrhla v přehlídku nesmyslných výroků a postupů.

 

Když demonstranti ovládají lavice zastupitelů a hovoří z tribuny místo nich, tak demokracie úpí. Ne, že by v něčem protestující neměli pravdu (koalice ODS a ČSSD je skutečnou zvrhlostí zejména kvůli nekonečným korupčním rejdům v hlavním městě), ale není možné nenechat řádně zvolené zastupitele jednat. Je jedno, co si myslíme o zrádné koalici, ale všichni ti, kteří měli sedět v lavicích v nichž seděli nakonec demonstranti, byli řádně zvoleni. Protestující nikdo nevolil.

 

 

Pokud bude koalice ODS a ČSSD hlavnímu městu skutečně vládnout, bude to tragédie zejména pro ODS v budoucích volbách. Ulice však nemůže rozhodovat o tom, kdo ze zvolených zástupců má mít křeslo či nemá. To už je dohoda politických stran a ty až za to příště nesou následky.

 

 

A kde se schovává bývalý primátor Pavel Bém? Prezident Václav Klaus jej označil za jednoho z nejlepších primátorů města vůbec. Jenže to, co se odehrávalo na magistrátu, odporný kartel moci i reakce demonstrantů, to je práce Pavla Béma. To jsou plody jeho politiky.

 

Aktualizováno: Další jednání bylo odsunuto na čtrnáctou hodinu. Pro další informace sledujte Reflex.cz.