Pavel Bělobrádek má za úkol dostat lidovce zpět do velké politiky

Pavel Bělobrádek má za úkol dostat lidovce zpět do velké politiky Zdroj: čtk

Nového předsedu lidovců inspirovala skinheadská kapela. Karel Gott mit uns!

Nový předseda lidovců Pavel Bělobrádek se nechal dle vlastních slov inspirovat kapelou z devadesátých jménem Orlík. Pro mladší čtenáře připomínám její texty...

Máme-li odhadovat příští politiku partaje, jejíž předseda se inspiroval Orlíkem, musíme se zamyslet nad tím, o čem vlastně kapela zpívala. Bude to směrodatné pro příští politiku KDU?

 

 

"Holky, kluci, občani všichni dokola budou nosit hlavičky pěkně dohola." Lze předpokládat, že voliči i voličky (a aktivní straničtí funkcionáři tuplem) budou muset navštívit holiče. Určitě to zvedne popularitu KDU v posilovnách.

"Teče nám v žilách stejná krev, chčijeme dokonce stejnou moč." S unifikací vzhledu straníků sáhne nový předseda pravděpodobně i k unifikované partajní stravě a nápojům a možná i hromadným odchodům na WC, neboť jinak požadavek unifikované moči nezajistí.

 

 

"Co to bylo za ránu, kdo nám to sem z dálky spad, černý oči, černý tělo, to není můj kamarád. Bílá liga, bílá síla, bílá liga, bílá síla, bílá liga je bílá bílá, vyčisti si boty, přijde tvoje síla bílá síla mě zaslepila, černou duši mi vybělila." Zpřísní se přistěhovalecká politika, kdo je opálenej, tak ho pošlou na zpátky na sluníčko, a příštím prezidentem bude Čunek.

 

Když se ale podíváme na to, jaká bude ta nejkonkrétnější politika KDU, jistě to mnohé potěší a elektoriát najdou obrození lidovci především mezi nižšími sociálními vrstvami: "Pivo bude zadarmo a fotbal každej den, všeobecná pohoda všech politiků sen, nechám pěkně ve všech klubech tvrdej bigbít hrát, jó, to bude paráda, lidoveckej stát, lidoveckej stát.“