Třetí fáze vyhoření: Pocit, že »něco musí být uděláno «, mizí a nahrazuje ho opačný pocit – že nemusí nic. Pouhá přítomnost druhých jedince dráždí.

Třetí fáze vyhoření: Pocit, že »něco musí být uděláno «, mizí a nahrazuje ho opačný pocit – že nemusí nic. Pouhá přítomnost druhých jedince dráždí. Zdroj: Jiří černohorský

S Radkem Johnem se nikdo nebaví. Navíc se mu sype ministerstvo

Mnozí návštěvníci čtvrteční slavnostní recepce ke státnímu svátku na Pražském hradě mohli sledovat jednu pozoruhodnou věc – předseda véčkařů Radek John bloumal reprezentačními prostory hradu často sám, zatímco poslanci a poslankyně Věcí veřejných se družně bavili v kroužku ve Španělském sále. Co se to s ministrem vnitra děje?

Podle několika zdrojů přímo z Věcí veřejných, se John postupně dostává ve své straně do stále větší izolace, protože členové a příznivci VV si začínají myslet, že jim svými vystoupeními a činností na ministerstvu spíše škodí.

 

Johna proto tvrdě napadal před několika dny i poslanec Věcí veřejných Stanislav Huml, který v rozhovoru pro tisk řekl, že předseda strany nebyl na funkci ministra vůbec připravený a že ji nezvládá.

 

Poslední říjnový den navíc odchází z funkce Johnův náměstek Miroslav Zahálka, který předtím pracoval v bezpečnostní agentuře ABL. Ten se podle pracovníků úřadu už před několika týdny psychicky „složil“. John také ve středu 27. října odvolal svoji náměstkyni pro ekonomiku a provoz Světlanu Kubíkovou.

 

 

Podle informací Reflexu došlo v minulých dnech také ke konfliktu mezi ředitelem odboru tisku a public relations a mluvčím ministerstva vnitra Jiřím Reichlem a redaktorem deníku MF Dnes Janem Gazdíkem, ohledně názorů na publikování jedné kauzy, která se měla ministerstva přímo dotýkat. Po tomto sporu mělo být Reichlovi sděleno: „Řídíš, ale nemluvíš.“ Tedy, že zůstává ve funkci, ale nebude na veřejnosti za úřad hovořit. „Je to nesmysl, to slyším poprvé od vás,“ odpověděl ale Reichl na dotaz Reflexu. Jiné zdroje naopak hovoří o tom, že bude brzy z funkce odstavený.

 

 

Mnoho voličů dalo v květnových volbách do Poslanecké sněmovny hlas Věcem veřejným právě kvůli osobě Radka Johna. Jak se ale zdá, John se stal pro tuto vládní stranu překvapivě rychle velkou přítěží. Teď záleží na Vítu Bártovi, skutečném vůdci VV, zda se Radka Johna zbaví a pokusí se svoji stranu, která neuspěla v podzimních komunálních a senátních volbách, resuscitovat.