Stanislav Gross

Stanislav Gross Zdroj: Archív

Novinky v kauze Gross: Stažení žaloby, směnky u policie

Nová kauza související s bývalým premiérem Stanislavem Grossem se vyvíjí v posledních desítkách hodin zajímavým způsobem. Mezi dvěma ženami, které zpočátku proti Grossovi bojovaly, Lenkovou Garbovou a Lenkou Skřivánkovou, došlo podle všeho k rozkolu.

 

Garbová od začátku tvrdí, že Grossovi (jak obsáhle dnes informuje tištěný Reflex) půjčila desítky milionů korun; když je léta nemohla vymoci, předala pohledávku Skřivánkové. Ta pak v polovině září podala na Grosse žalobu u Obvodního soudu na Praze 5.

 

 

Jenže některé nesrovnalosti ve výpovědích Garbové přivedly Skřivánkovou k tomu, že včera (ve středu 20. října) žalobu stáhla. Současně ale předala policii původní smlouvu o půjčení peněz a údajně i originály směnek, které měl Gross podepsat. Ty teď bude zkoumat policie.

 

Mezitím expremiér Stanislav Gross v Parlamentních listech lživě tvrdil, že Reflex vytáhl kauzu před druhým kolem senátních voleb. Jenže Reflex oslovil Grosse už několikrát a žádal ho o odpovědi týkající se kauzy. To bylo dávno před prvním kolem voleb. Gross ale s odpovědí váhal. Navíc bývalý premiér nemá na dnešní politiku ČSSD absolutně žádný vliv - výsledky voleb tedy ovlivnit nijak nemůže.

 

Zaujal vás tento článek? Podpořte Reflex.cz v hlasování o Křišťálovou Lupu 2010 v kategorii Média - všeobecná. Děkujeme.