Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Kde je Pavel Bém? Je to jeden z hrobařů pražské ODS

Pražská ODS dostala ve volbách do magistrátu zasloužený úder, ale na některých místech hlavního města pokračují za tuto stranu lidé, jejichž pověst je nevalná. Téměř se ale nehovoří o „duchovním otci“ problémů ODS v Praze, končícím primátorovi Pavlu Bémovi. Jehož politická kariéra mizí do ztracena.

 

Ještě před několika lety byl Pavel Bém považovaný za hvězdu české politiky a za možného budoucího předsedu ODS. Měl navíc vždy podporu prezidenta Václava Klause a umně se vyhýbal tomu, aby řekl něco zásadního. Víkendové komunální volby však ukázaly, že Bém už neznamená v naší politice takřka nic.

 

Křišťálová LupaKřišťálová Lupa|Reflex.czJe však nutné připomenout, že to byl právě Pavel Bém, který propojil své působení v politice s nejrůznějšími lobbisty, kmotry, podnikateli, kteří vysávají peníze z veřejných zdrojů. Právě kvůli Bémovi se postupně dostávala pražská ODS (kterou také vedl) do stále větších problémů. Zaplétala se do korupčních skandálů, nepřehledných zakázek a klientelismus je pro ni zcela obvyklou metodou práce.

 

Za bídný výsledek ODS v Praze nese největší vinu právě Pavel Bém. Ale ten se před časem odklidil do Poslanecké sněmovny a tváří se, že s tím nemá nic společného.

 

A poslední věc, která dobře ukazuje, jak se Bém dokáže „poprat“ s problémy. Těsně před volbami, 12. října, měl podat vysvětlení na protikorupční policii kvůli kritizované kartě Opencard. Omluvil se, že nemůže kvůli vrcholící kampani. V té však (naštěstí) moc vidět nebyl. Napjatě proto čekáme na vysvětlení, proč stála Opencard tolik peněz a proč se Pražané musí této zločinné akce povinně zúčastnit. Jenže Pavel Bém už tradičně na choulostivé otázky nechce odpovídat. Nemá tu odvahu, s jakou leze po horách.

 

Hlasujte pro Reflex.cz ve finále Křišťálové Lupy 2010. Děkujeme.