První fáze vyhoření: Jedinec má pocit, že nic nestíhá. Jeho práce postupně začíná ztrácet systém, začíná směřovat k chaotickému jednání.

První fáze vyhoření: Jedinec má pocit, že nic nestíhá. Jeho práce postupně začíná ztrácet systém, začíná směřovat k chaotickému jednání. Zdroj: ČTK

Radek John se stal zastupitelem na Praze 5. Bůh nás ochraňuj

Jsem přes dvacet let občanem Prahy 5. A podobně jako jiní, i já jsem léta čekal na vysvobození ze spárů proslaveného kontroverzního starosty Milana Jančíka z ODS. Jeho stranu teď smázla TOP 09 v této části hlavního města o téměř deset procent. Jen začínám mít obavu, aby se nám po Jančíkovi ještě nestýskalo.

 

Jedním z nových zastupitelů je zde totiž ministr vnitra a předseda Věcí veřejných Radek John. Na rozdíl od jiných částí Prahy se zde VV do zastupitelstva dostaly celkem lehce se skoro 13 procenty hlasů. Zatím se nám John představil na Praze 5 před volbami pouze tím, že jeho auto s majáčkem nabouralo do tramvaje. Ale představte si, až začne na zastupitelstvu vyvádět jako na ministerstvu vnitra. Každou chvili budou znít jiné pokyny, něco řekne, pak to odvolá, pak zase něco odvolá než to vůbec řekne. Uvidíme, zda si také přivede nějaké posily z agentury ABL. Určitě by podobní lidé udělali hodně dobré práce, mohou nás třeba sledovat, pokud bude potřeba.

Nejvíce se my občané Prahy 5 těšíme na to, jak bude Radek John stíhat předsedovat Věcem veřejným (i když to strana v pravém slova smyslu není), sedět současně na židli ministra vnitra (i když to za jeho vedení také není ministretstvo v pravém slova smyslu), být také poslancem a ještě navíc zastupitelem. Radek musí být velmi pracovitý a velmi chytrý. Znáte snad někoho, kdo by to dokázal?