Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Dotopolánkováno. Talmanová nejde do Senátu

Lucie Talmanová, manželka expremiéra Mirka Topolánka, utržila v senátním obvodu č. 40 Kutná Hora pořádný direkt. Jasně ji porazil Jaromír Strnad z ČSSD i topstarostovský kandidát Zdeněk Nováček. Pouhých 12 procent hlasů je pro Talmanovou trpkým zklamáním.

 

Přitom Talmanová už plánovala, jak by se chtěla v Senátu věnovat své „oblíbené disciplíně“, což bylo kdysi zdravotnictví, a také se hodlala zaměřit na ochranu soukromí občanů. Proč ten slabý výsledek?  Jak se zdá, voliči odmítají vše, co je spojováno se jménem Topolánek.

 

Jako problém se pro ni ukázala také současná slabá kondice její ODS. Ovšem i samotná kandidatura Talmanové byla omylem. Dosáhla totiž vůbec druhého nejhoršího výsledku ze všech kandidátů ODS z celkových 27 obvodů, v nichž se v pátek a v sobotu volilo. Hůře na tom byl už pouze Václav Hofmann na „rudém“ Mostecku.

 

Poměrně slabou útěchou pro Talmanovou je, že v senátním „minisouboji“ v obvodu Kutná Hora porazila například úřadující předsedkyni lidovců Michaelu Šojdrovou i Olgu Zubovou z Demokratické strany zelených, která se přičinila o pád vlády, kterou vedl právě Topolánek.

 

Zda Lucie Talmanová navždy odejde z politiky, není sice jasné, ale je to vysoce pravděpodobné. Strádat podle všeho nebude. Její muž se totiž všude vychloubá, jak teď hodně vydělává. Jestli je to pravda, nevíme. Jisté je jen jedno – v politice je definitivně dotopolánkováno.

 

Volte Reflex.cz v anketě Křišťálová Lupa 2010 (kategorie Média - všeobecná). Děkujeme.