Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

S Bohuslavem Sobotkou do cirkusu

Jako ostatně téměř vždy při jakémkoliv otevření úst pobavil úřadující předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka při komentáři ke komunálním volbám.

 

Podle svých slov doufá, že se vítězná sociální demokracie na mnoha radnicích nedostane do podobné izolace, jako po parlamentních volbách, kdy vyhrála a nesestavovala vládu. „Máme nárok mít své primátory a starosty,“ prohlásil.

 

Samozřejmě, je to na první pohled logické. Ale pozor na krátkou paměť: Všem, kteří třeba ve velkých městech skončili za sociálními demokraty, nechť slouží příklad Ostravy po posledních dvou komunálních volbách. Sociální demokracie v nich vždy výrazně skončila za občanskými demokraty. A jak to tehdy dopadlo „v nárocích na primátora?“ V roce 2002 se ČSSD spojila s komunisty a do křesla primátora vynesla tato morbidní koalice milovníka čínského komunismu, bizarního básníka a dýdžeje Aleše Zedníka. V roce 2006 znovu ČSSD prohrála a díky vydírání koalicí s komunisty si na vítězné ODS vymohla primátora pro svého Petra Kajnara...

 

Takže Bohuslav Sobotka by si měl dát pozor: Je na co navazovat!

 

Sledujte průběžné výsledky voleb do zastupitelstva a do Senátu online.