Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

ODS mobilizuje na poslední chvíli

Přeposlal mi kamarád mobilizační esemesku, kterou ještě v průběhu voleb šířili občanští demokraté, aby dostali své potenciální voliče k urnám.

 

Stálo v ní: "Jsme s Vámi 20 let v Praze v dobrém i ve zlém. Po celou tu dobu jsme se snažili Pražanům pomáhat, teď potřebujeme pomoci my. Přijďte k volbám a podpořte nás. Bez Vás to nepůjde!“

 

Sledujte průběžné výsledky voleb do zastupitelstva i do Senátu online.

 

Přiznám se, že jsem vždy volil strany s pravicovým programem a logicky tedy většinou občanské demokraty. Přemýšlel jsem do poslední chvíle, ale nakonec ani ona sms mě volit ODS tentokrát nedonutí. Proč? Odhlédnu nyní od mafiánského stylu politiky, kterou se část pražských politiků za dvacet let v Praze naučila a dovedla v některých městských částech téměř k dokonalosti - nedělám si totiž iluze o „nových“ politicích, kteří se hrnou na jejich místa. Místo toho jsem si důkladně přečetl programy a některé perly mě vyrazily dech skoro stejně, jako pohled na starostu Prahy 5 Jančíka: „Budeme vozit děti k moři zadarmo.“ „Městská doprava pro děti do 15ti let zdarma.“ (Pokud tuto glosu náhodou čte autor tohoto nápadu, nechť mě neobtěžuje vysvětlováním, že na tom Praha vydělá, protože s dětmi začnou jezdit hromadnou dopravou i platící rodiče – je to úplný blábol). „Postavíme zimní stadion na Jižním Městě.“ „Bazén tamtéž.“ „Knihovnu na Letné.“ Atakdále, atakpodobně. To má být strana, která vede vládu rozpočtové odpovědnosti? To ji mohl vést klidně David Rath. Ten podobný program realizuje ve středních Čechách.

 

Takže jsem svému kamarádovi odpověděl taktéž esemeskou. Stálo v ní: "Ale půjde."