hulinsky

hulinsky Zdroj: archiv

Petr Hulinský: Zvolte mě a já s vámi zatočím!

Sedl jsem do auta, zapnul zadní stěrač a uslyšel divný zvuk. Na skle se mi roztíraly letáky Petra Hulinského, kandidáta ČSSD do pražského zastupitelstva. Zaslouží si náš hlas: jen v posledních třech letech si politikou vydělal téměř dvacet miliónů korun.

 

Hulinský, šéf pražské ČSSD a rekordman v přerážení stavebniny YTONG holou rukou, je fascinující zjev; v Praze kandiduje snad v každých volbách, které hlavní město čas od času postihnou. Naposled na jaře do Sněmovny, kdy byl rekordmanem v počtu akademických titulů kolem svého jména. A že je Hulinský skutečný akademik: exkluzivní znalosti načerpal na policejní akademii, Harvardu mnoha našich politiků.

 

hulinskyhulinsky|archiv

 

Ani se proto nedivím, že i Hulinskému pomalu docházejí oficiální důvody, proč kandidovat. Na letácích, jimiž mi zaneřádil auto a kde vypadá podezřele zamyšleně, například slibuje, že „Praha 8 potřebuje zabránit unáhlenému rozhodnutí o stavbě nové radnice“. Hmmm! Možná spíš nejen Praha 8 potřebuje zabránit unáhlenému rozhodnutí zvolit kamkoli Hulinského.

 

Jediný důvod, proč kamkoli kandiduje, je totiž Hulinský. HN zjistily, že si jen za poslední tři roky politikou vydělal devatenáct miliónů korun; společně mu je poslaly Pražská energetika a Pražská teplárenská, kde provozuje nejstarší politické řemeslo: sedí v některé z jejich zbytečných rad zřízených pro politiky. Možná, že právě odsud filozoficky pochází Hulinského teorie, že pražské radnici chybí pokora a kontrola.

 

Teď šéf pražské ČSSD logicky potřebuje další rentu. Jakmile si jednou zvyknete na šest miliónů ročně bokem k platu, nemůžete prostě jen tak skončit. Stal se z vás něco jako beznadějný feťák, co neumí ráno vstát z postele bez pořádného šlehu. Musíte jít a vydělávat.

 

Pokaždé, když vidím někoho jako Hulinský, přepadne mě nebezpečná kombinace beznaděje a vzteku. Mám chuť roztrhat všechny volební archy, jít do volební místnosti a udělat tam to, co na exponovaných místech tak rádi dělají kluci od Usámy bin Ládina. Doufám, že se tam v tu chvíli bude někde poflakovat i Hulinský.


Zaujal vás tento článek? Podpořte Reflex.cz v Křišťálové Lupě 2010. Děkujeme.