Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Kdo má nejpitomější předvolební billboard?

Ano, je načase si to říct naplno. Letošní obecní volby – alespoň co do míry reklamního kretenismu - nastavily laťku skutečně vysoko.

 

ODS přišla s dokonalým sloganem „Tradice i budoucnost", který přiřadila ke každému z kandidátů. Takže třeba radní Blažek zírá s billboardů, opatřených nápisem „Tradice i budoucnost bezpečí v Praze." Ano, v jedné větě. Ano, já vím, že to nedává smysl. Ano, já vím, že „budoucnost bezpečí" je úplná blbost, která nic neznamená a asi ani není česky. Nicméně ODS je na kampaň evidentně pyšná. Když pak ten samý radní slibuje tvrdé tresty za prodej drog (asi si nevšiml, že kandiduje na radnici a ne do soudu), ani vás to nepřekvapí.

Vedle toho je vyhánění bezdomovců a heren z Prahy v podání ČSSD vlastně docela jemná věc, protože strana říká věci prostě natvrdo a vy si dokážete představit její zastupitele, jak s obušky rozbíjejí automaty v hernách. I když souhlasím, že si na to spíš někoho najmou. Jedna věc je něco slíbit a druhá pak to udělat.

Cena za něžnost jde pak Zemanovcům za jejich pražské plakáty, na kterých z bílé plochy koukají jakési tváře v čele s Vladimírem Šloufem, který dokonce ani když se strašně snaží, nedokáže vypadat jinak, než jako aparátčík, který to s vámi rozhodně nemyslí dobře. Celé to působí, jako když jsou všichni mrtví a jsou v nebi. Pokud by u toho snad někdy někoho napadlo „kéž by", jeden by se ani moc nedivil.

Ostatně, jaký slogan těchto voleb máte „nejraději“ vy?