honza

honza Zdroj: reflex.cz

Předvolební klip zpěváka Kalouska „neumí čésky“

Předvolební klip se točí proto, aby bylo lidem jasné, proč vás mají volit, i kdyby to neměla být pravda. Režisér Filip Renč však teď  do žánru vnesl revoluci.

 

Předvolební klip zpěváka a pražského kandidáta ODS v komunálních volbách Jana Kalouska je natočen tak, aby mu divák nerozuměl. Není to nedorozumění - je to záměr. V klipu se mluví japonsky, slovensky, italsky i německy a jediným spojujícím bodem je jméno „Honza Kalousek“. Hudební podkres tvoří rify z Kalouskova „Chodím ulicí“ a obrazový background je stlučen ze záběrů na Kalouska, který, ano, chodí ulicí.

 

 

Co se Kalousek s režisérem klipu Filipem Renčem snaží naznačit, je zřejmě to, že ر مورد بحث ، پس از آن را انتخاب کنید Honza Kalousek ، زیرا او راه رفتن در خیابان و تمام دوستان خود خارجی هستند. مشکل در این حقیقت نهفته است که نویسنده در چشم انداز آرمانی خود را از ارتکاب همه از در گذشت سنتی با واقعیت

 

Kdyby Kalousek skutečně chodil ulicí, pak ví, že turistický skanzen se z pražského centra už stal. Z hlediska žánru předvolebních klipů se ale jedná o krok kupředu - směrem ke království čirého dadaismu, v němž vládne spřízněný klip liberecké ODS s Kateřinou Neumannovou, na kterou se sypou peníze.

 

Zaujal vás tento článek? Podpořte nás v hlasování o Křišťálovou Lupu 2010. Děkujeme.