Ladislav Gerendáš se projížděl na kole jako před lety Woody Harrelson

Ladislav Gerendáš se projížděl na kole jako před lety Woody Harrelson Zdroj: Pavel Machan

Celebrity útočí! Zachraň se, kdo můžeš

Gerendáš, Juchelka, Kalousek, Bříza, Kořen … Před časem Reflex přinesl článek o „televizních lidech“, kteří se snaží svou popularitu využít v politice. Na kandidátkách do komunálních voleb se na nás valí další vlna.

 

Těžko říci, jaké naděje si obyvatelé Karlových Varů, Ostravy, Říčan či Prahy mohou s jednotlivými kandidáty spojovat. Osobně si například Ladislava Gerendáše vybavuji jako mírně popleteného strejdu z Malého televizního kabaretu – to znamená, že na karlovarskou radnici by se asi hodil. Aleš Juchelka je evidentně férový kluk, který četl Rychlé šípy a bibli, takže fakt, že jeho smysl pro humor je tak trochu … ehm … veřejnoprávní, by nakonec nemusel být na škodu. Navíc si myslí, že Ostrava je „nejlepší místo pro život“. Kdo jiný by tedy měl moravskoslezskou metropoli připravovat na její hvězdnou hodinku – totiž na funkci Evropského města kultury 2015? Jen jsem si vždycky myslel, že ostravským primátorem bude jednou spíš ten druhý z Medúzy.

 

Vladimír Kořen, civilním povoláním redaktor České televize, pořád mluví o vodě, takže o jeho kandidatuře v Říčanech také nemůže být sporu. Petr Bříza zase dobře chytá a Jan Kalousek zpíval v Zoo – co jiného by asi měla Praha potřebovat. Jen mě trochu mrzí, že letos nekandiduje Slávek Boura. Ten se totiž svou energii rozhodl vložit do umění; po jeho „psychologickém románu“ Naháči se na pultech našich knihkupectví určitě zapráší. Třeba se se Slávkem setkáme za čtyři roky …