Jiří Paroubek měl problém s těsným křesílkem

Jiří Paroubek měl problém s těsným křesílkem Zdroj: David Malík

Opoziční maturita inženýra Paroubka

„Když byste, moji mladí milí přátelé, chtěli připomenout vládě na začátku školního roku předvolební sliby nějakou hezkou manifestací před Úřadem vlády, rád Vás v takovém průvodu doprovodím." Těmito slovy je na facebookovém profilu Jiřího Paroubka doprovozena fotografie usměvavého postaršího pána v modrém tričku, který podepisuje dětským tenisovým nadějím zvětšené tenisáky.

 

V nabubřele nazvaném Listě mladým a budoucím voličům připomíná, že dnešní předseda vlády Petr Nečas byl před volbami proti státním maturitám ještě více, než on, a teď najednou tohle.

 

Nečekejte, že se teď ironicky pustím do Paroubka, jakouže to má srandovní fotku na svém profilu nebo že mu začnu otloukat o hlavu fakta; třeba, že na začátku pochybného projektu státních maturit byla jeho stranická kolegyně, někdejší spící panna Špidlovy vlády Petra Buzková.

 

Místo toho zkusme chystaný protest mladých lidí (a ono k němu určitě dojde, ne, že ne) chápat jako opoziční maturitu Jiřího Paroubka. Když se totiž k demonstraci spontánních studentů a recesistů, na které ještě před pár měsíci posílal své polofašistické bijce a které nechal pro fízlovské potřeby fotit, skutečně připojí a nepřistane na jeho hlavě ani jedno vajíčko, tak ji úspěšně složil.


P.S. Poslední věta neplatí v případě, že si do průvodu pan poslanec Paroubek přivede svou manželku a dceru coby živý štít.