Anna Belousovová zo SNS

Anna Belousovová zo SNS Zdroj: TASR

Slovenská poslankyně udeřila kolegu. Napsal, že je Anča

„To je ta jejich politická kultúra!“ stěžovala si místopředsedkyně Slotovy SNS Anna Belousovová. Novopečený předseda slovenského parlamentu Richard Sulík se rozchechtal do kamer, když novinářům sděloval, že zmíněná poslankyně „musela“ dát svému kolegovi Igoru Matovičovi facku. Napsal totiž o ní, že je Anča.

 

 

Belousovová zřejmě čekala, že dostane lepáka nazpět (ačkoli podle jejího vyjádření zůstal pán Matovič „celý, nepoškozený“), rychle utíkala pryč. Od Sulíka to bylo asi tak profesionální jako proslulá předpověď počasí „zhulené“ něměcké moderátorky.

 

 

Zdá se, že stejná kultúra se zabydluje i v Česku. Jak jinak si vysvětlit záchvat ještě o poznání skřehotavějšího smíchu, který postihl českého ministra dopravy Víta Bártu, když u pultíku řečnil David Rath (který se podle svých slov ovládat umí).

 

 

Paní Belousovové se zřejmě stýská po „hóch kultuře“, kterou prezentoval ještě před rokem Robert Fico. Se smrtelně vážnou, kamennou tváří například svolal tiskovku, na níž pohoršeně ukazoval parodii na své předvolební billboardy od karikaturisty Shootyho. Mával obrázkem, na kterém byl vyobrazen s prezidentem Gašparovičem, oba rudé kravaty a nad nimi nápis: spoločně pre Slovensko. Před slogan ale přibylo prázdné místo pro jedno slovo. To si lidi na síti mohli alternovat podle gusta. Takže: Kokoti, soudruzi…

 

Rathovi se narozdíl od Belousovové stýskat nemusí. O trochu toho krystalického nedovtipného ficismu se nám postará ze Slovenska importovaná Petra Paroubková. Smrtelně vážný spor s Reflexem o „hrk hrk“ přece míří do Štrasburku.