Kostlivec

Kostlivec Zdroj: red

Kajínek, Pitr, Grebeníček: Kostlivci všude kolem nás

Za prvé: Kajínek prý nevraždil. Vyplývá to z jakýchsi policejních odposlechů a jeho případ se tak možná znovu otevře. Ať tak, či onak, premiéru filmu o sobě určitě nestihne.

 

Za druhé: Podnikatele Pitra, odsouzeného na pět let za daňové úniky, chytla švýcarská policie. Možná ho vydá, možná ho nevydá. Kdoví, jak celý jeho případ skončí. Exministryně Kovářová totiž podala v jeho případě stížnost pro porušení zákona. Takže Pitr je možná také nevinný.

 

Za třetí: Členům komunistické strany se stýská po Grebeníčkovi, nechtějí už za předsedu Vojtěcha Filipa. Ten má velké štěstí, že se píše rok 2010. Před šedesáti lety by ho čekal provaz.

 

Za čtvrté: Spoluzakladatel ODS a exministr zahraničí Josef Zieleniec bude kandidovat do Senátu. Za Věci veřejné. Což je jeho už asi patnáctá strana od dob sarajevského atentátu. Takže prototyp dinosaura v triku strany, která chce vymést dinosaury z veřejného prostoru.

 

Co mají společného tyto čtyři zprávy? Staré hrdiny ve staronových rolích. Nějak se chce zvolat: Neměli byste pro nás něco nového?