Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Sexem k moci? Političky reagují na osočení od Petry Paroubkové

Aktualizováno: „Političky stávající koalice se dostaly na svá místa intimním stykem,“ napsala Petra Paroubková v SMS Reflexu. Zeptali jsme se jich, co si o tom myslí.

 

V úterý 20. července prohrála Petra Paroubková soudní spor s týdeníkem Reflex. Vrchní soud potvrdil rozsudek městského soudu, podle něhož Reflex karikaturou v komiksu Zelený Raoul nezasáhl do osobnostních práv manželky expředsedy ČSSD. V reakci na verdikt poslala Petra Paroubková Reflexu SMS zprávu, v níž obvinila kreslíře komiksu Štěpána Mareše z „duševní onanie“ a dodala, že „političky stávající koalice se dostaly na svá místa intimním stykem“. Co o tomto tvrzení soudí samy političky?

 

„Paní Paroubková má mylnou představu o tom, jak fungují Věci veřejné,“ sdělila Reflexu místopředsedkyně strany Věci veřejné Lenka Andrýsková. „Ráda se s ní setkám a povím ji, jak jsem se do politiky dostala já osobně. Také bych vzkázala mladým ženám, které mají politické ambice, že úspěch nespočívá v intimních vztazích, ale naopak ve tvorbě kvalitního politického programu, práci pro občany a komunikaci s nimi."

 

Programová ředitelka Věcí veřejných Kristýna Kočí Reflexu napsala: „K vyjádření manželky řadového poslance a tedy soukromé osoby paní Paroubkové se nemíním vyjadřovat. Hlasy 11,7% voličů z Moravskoslezského kraje i počet mých preferenčních hlasů hovoří samy za sebe.“

 

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) Reflexu napsala: "Komentář k paní Paroubkové v jedné větě, spíše ve třech slovech: Není co komentovat. Komentář k paní Paroubkové ve dvou větách: Není co komentovat. Neboť čas je vzácný a každá minuta mého života věnovaná hlouposti jiného je ztracená. Komentář k paní Paroubkové ve třech větách: Není co komentovat. Neboť čas je vzácný a každá minuta mého života věnovaná hlouposti jiného je ztracená. Okrádám o ni lidi, které miluji a na nichž mi záleží. Poslední věta k této truchlivé záležitosti: Horké léto vstoupilo do některých hlav a zavařilo je. Chce to sprchu a ledový nápoj (klidně i šumivý)."

 

Místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (Věci veřejné) se k věci vyjádřila pro server Lidovky.cz: "Některým výrokům se může člověk akorát zasmát. Paní Paroubková mě svým prohlášením pobavila skoro stejně dobře, jako když kdysi o svém muži řekla, že má sexy mozek."

 

Poslankyně za ČSSD Dana Váhalová uvedla pro server iDnes.cz: „Manželka politika by měla být ve výrocích zdrženlivější. Stejně jako všichni ostatní včetně médií. Vůbec si myslím, že politická kultura by se v tomto státě měla změnit a věřím, že se změní.“

 

Místopředsedkyně Sněmovny Vlasta Parkanová (TOP 09) pak sdělila deníku Právo, že napsání SMS není ze strany Paroubkové vtipné a snad ani agresivní. „Jen nekonečně hloupé,“ řekla Parkanová.

 

Jaký máte na celou věc názor vy? Diskutujte a hlasujte v naší anketě.