Petra Paroubková

Petra Paroubková Zdroj: Foto - Jiří Černohorský

Ženy v politice: Brzy to tu bude plné k***v

Zjemňující a blahodárný vliv přítomnosti žen v naší politice se již začíná projevovati. Momentálně se první dáma opozice nechala slyšet, že političky konkurenčních stran si své stranické posty vy*****y.

 

Když se minulý týden v Blesku dvě módní děvčata, jejichž jména mi bohužel vypadla, dohadovala o to, která z nich je větší k***a, chápal jsem to jako specifickou zábavu a komunikaci hereček, zpěvaček, modelek, moderátorek a vůbec takových těch, co o nich v Blesku píšou.

 

Nyní se díky ČSSD a její první dámě podobná noblesa přesouvá i do politiky. Paní Paroubková sice o paní Klasnové, Kočí nebo Němcové neřekla natvrdo, že by je považovala za k***y, ale jednoznačně konstatovala, že si své posty v******y. V*****t si něco je, jak známo, obvyklou strategií k***v, takže se dá říci, že paní Paroubková své politické sokyně počastovala stejným výrokem, jako pár dní předem jedna moderátorka druhou. Zároveň je třeba zdůraznit, že Paroubková si - jak všichni vědí - svoji současnou veřejnou známost nevysouložila, protože si přece Jyrku brala z čisté lásky k jeho sexymozku.

 

Jsem opravdu rád, že ženy přinesly do naší politiky tolik potřebnou slušnost, uměřenost a vzájemný respekt. Jen tak dál - a pro příští kola vzájemného hodnocení bych dámám doporučil ještě výrazy s***ě, k***a a p**a. Tyto termíny na naší politické scéně dosud nejsou v úplnosti přítomny a na ženy čeká nelehký úkol zavést je do české politické kultury.