Volby

Volby Zdroj: Pavel Merta

Povolební profese

Tak už se obsazují funkce, výsledky voleb hnuly naším rybníčkem. Zčeřily jej. Některé nové strany však mají vůčihledně problém s obsazováním odborných míst závislých na politických změnách. Mám radu – docela trefnou.

 

Věřím totiž, že ne každý, kdo o personálních změnách rozhoduje, ví, že v naší zemi existují odborná studia, vychovávající zajímavé profesní odborníky na vysokoškolské úrovni. Nedávno se mi totiž dostaly do rukou materiály z jedné prestižní české univerzity a hle – našel jsem obory, které tam jako na zavolanou už léta studují mladí profíci.

 

Tak pozor:

 

Co takhle řízení rizik? Určitě by nebylo od věci právě v době tak slibovaného protikorupčního postupu si připomenout předmět pravomoci a úkoly orgánů státní správy. Určitě bude zapotřebí pořádná finanční analýza! Anebo civilní nouzová připravenost? Nejvíce mne však zaujal obor hospodářská opatření pro krizové stavy.

 

No vidíte, vysoké školy a univerzity jdou s dobou. Jen jestli to vědí také ti, kteří hledají odborníky právě pro zmíněné oblasti.

 

Nápověda: prolistoval jsem podklady z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Vlastně dobrá zpráva – zatímco v Plzni se lhalo, v Budějovicích se přichystali.