Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Díky, Pavle!

Dostal jsem do schránky Listy hlavního města Prahy, námi placený reklamní bulletin primátora Pavla Béma. Hned na titulní straně je geniální článek. Poražený primátor, jenž se stěží stal poslancem, v něm děkuje voličům...

 

Za dvojitý výprask! Dlouho jsem nečetl něco tak bizarního. I Jiří Paroubek se s námi rozloučil důstojněji; z pódia v Lidovém domě se omluvil, že už nám jako předseda ČSSD neposkytne žádný rozhovor. „Nálada ve společnosti byla napjatá ...,“ píše Bém v novinách. „Přesto jste vy v Praze volili nejen srdcem, ale i rozumem.“

Ano, volili jsme srdcem i rozumem. A právě proto ODS poprvé Prahu prohrála. Ztratila tím svou tradiční baštu, de facto ji zde dokonce porazili lidovci, zapomeneme-li na jejich volební název TOP 09. Navíc osobně prohrál i sám vykroužkovaný Bém, lidé nezapomněli.

Něco takového chce řádnou dávku masochismu a šílenství, případně totální ztrátu politické soudnosti. Co ale chceme od někoho, kdo si dvojité nakopání do zadku vyloží jako mandát pokračovat na magistrátu ve skvěle rozdělané práci? Sakra! S jak příšernou ostudou hodlá kdysi celkem vážený politik zmizet z našich očí? Neříkejte mi, že ho jednou večer uvidíme na Nově v doprovodu policistů. Tak to určitě nemělo skončit!

„Po čtyřech letech, kdy jsem řídil Prahu 6, a dalších osmi letech v roli primátora hlavního města Prahy,“ pokračuje Bém ve svém díle, „vás chci ujistit, že mám jasnou představu ...“ Bože! Vystudovaný psychiatr, jenž by měl aspoň trochu vidět do lidí — a pořád není s to pochopit, že jasnou představu o jeho jasné představě právě vyjádřili voliči: mají toho všeho dost.

„Mohu jistě mluvit za všechny své kolegy, když řeknu, že jsme pro Prahu dělali vždy to nejlepší, a nic se na tom nezmění ...,“ loučí se s námi primátor.

Ano, jistě, pane doktore. Myslím, že právě slyším houkání sanitky.