Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Triumvirát loutek

Je to legrace být nyní Radek John. Váš šéf Vít Bárta vás vyzbrojí falešným šéfovským glejtem, takže si ulevíte slovy o koalici, načež on jako skutečný šéf vše dementuje slovy o menšinové vládě. Největší legrace ale je, že podobně to vypadá i v ODS a Top 09.


Upřímně závidím „šéfům“ ODS, Top09 i VV, musí to být fantastický zážitek; ani jeden z nich totiž není skutečným předsedou své strany. Všichni tři se teď cítí asi jako zločinci převlečení za policajty a dohlížející na slušné lidi. Jen čekají, kdy to praskne.

 

VV placené z bezpečnostní agentury nikdy nezahalovala ani iluze. Čeká se jen na moment, kdy John, oficiální hlupák voleb, začne být nezvěstný a ministrem vnitra se stane právě Bárta. Jeho prvním  krokem bude nahrazení policie vlastní bezpečnostní agenturou, jedno ze slibovaných šetření ve státní správě. Faktem, že za VV o vládě vyjednává pětadvacetiletá blonďatá slečna, si nebudu dál ničit klávesnici.

 

Je ironie, že to byl právě Miroslav Kalousek, od začátku hlavní belzebub Top 09, kdo chtěl po Johnovi ujištění, že ve straně není jen sekretářka. Sám by měl podobné dobrozdání vystavit spícímu knížeti Schwarzenbergovi, jejž stále naoko strká před sebe coby předsedu, přestože je už zhruba rok předsedou sám.

 

Bylo by slušné i vděčné poslat jej konečně do důchodu, své si odpracoval. Nebo snad Kalousek nezná ani základní zásady slušného chování, jimž se v kostele říká Desatero?

 

A nakonec ODS. Tu stále vede-nevede Petr Nečas, jehož do toho strčil nenáviděný Ivan Langer. „Íčka“ sice olomoučtí voliči poslali do kytek, jak ale víme i z historie, staří vnitráci se nikdy nevzdávají. Navíc slušňákovi Nečasovi jde po krku parta méně slušných chlápků v hodně těsných džínech a špičatých botách – pražští spolustraníci a jejich kmotři. A ti vše plánovali trochu jinak.