Turisté spí na svých zavazadlech v centru Bitec, dočasné budově pro jejich odbavení, vzdálené 10 km od hlavního letiště

Turisté spí na svých zavazadlech v centru Bitec, dočasné budově pro jejich odbavení, vzdálené 10 km od hlavního letiště Zdroj: ČTK/AP

Odložená emigrace

Jak odhady, tak průběžné výsledky vzbuzují naději. Vybaluji batoh. Starý

dobrý Traiskirchen se zatím obejde beze mne.

 

Petr Nečas před okamžikem řekl, že zatím nemá význam zaujímat definitivní stanoviska. To jistě platí, pokud jde o úvahy o budoucích koalicích. Nicméně pro ODS je volební výsledek vážným důvodem k zamyšlení. Je po volbách, tak je možné začít řešit nepříjemnosti, k jejichž rozplétání zatím nebyla odvaha.

 

Nedůslednost, s jakou ODS přistoupila k Topolánkem a jeho družinou vyvolanému rozvratu strany a volnému pádu kredibility ODS, nahnala spousty prvovoličů i dalších mladých voličů TOP 09.

 

Petr Nečas měl minutu po pověření výkonnou radou žádat tuto radu o stažení mnoha jmen z kandidátní listiny ODS. Tato nedůslednost je podle mne důsledkem jevu, který právě na stránkách Reflexu pojmenoval spoluzakladatel brněnského pravicového Think Tanku CDK a šéfredaktor revue Kontexty, František Mikš, když psal o intelektuální degeneraci ODS, v níž se již dávno nečte, nestuduje a nediskutuje jako v dobách intelektuálního kvasu za Václava Klause. Přitom stačí jen málo. Studovat historii a sledovat, jak se podobné situace řešily od antiky po dnešek a co přinesly různé varianty jejich řešení či neřešení.