Mítink ČSSD - Praha, Anděl

Mítink ČSSD - Praha, Anděl Zdroj: Jiří X Doležal

Mítink ČSSD - Praha, Anděl
Mítink ČSSD - Praha, Anděl
Mítink ČSSD - Praha, Anděl
Mítink ČSSD - Praha, Anděl
Mítink ČSSD - Praha, Anděl
10
Fotogalerie

Pecina zneužívá policii pro kampaň ČSSD

Protiparoubkovské skupiny po celé republice začínají protestovat na volebních shromážděních ČSSD. V Pardubicích je však od Paroubkových štábů odehnali příslušníci policie. Inu — to se dalo čekat, že protesty proti ČSSD rozežene policie, když za socany kandiduje ministr vnitra.

 

Šestadvacátého dubna večer mi zavolal Adam Kracík, zakladatel jedné z prvních a velmi úspěšných protiparoubkovských stránek na Facebooku. Psal jsem o něm pro Reflex a on mi slíbil, že se ozve, až zase budou něco podnikat. Co jsme se neviděli, sešli se zakladatelé řady protiparoubkovských komunit na Facebooku v pražské kavárně a dohodli společný postup — především založili novou facebookovou skupinu Volíme proti Paroubkovi. K občanské iniciativě „Volíme proti Paroubkovi“ se hlásí následující skupiny a jejich autoři:

 

Nechci, aby Jiří Paroubek vládl České republice (Adam Kracík, 21 189 členů)

Píšťalka pro Paroubka v každém městě! (Tomáš Kaplan Fojtík, 9070 členů)

Půjdu k volbám, aby nevyhrál Paroubek s komunisty (Charlie Monroe, 37 793 členů)

Mladí lidé nevolí PAROUBKA!!! (Adam Kout, 24 735 členů)

AntiParoubek (Radek Jirků, 8444 členů)

VOLBY 2010: Půjdu volit, aby nám nevládl PAROUBEK!(Petr Vlček, 16 874 členů)

 

Občanská iniciativa „Volíme proti Paroubkovi“ se hlásí k následujícím bodům:

1. Nechci mít po dvaceti letech opět u vlády komunisty.

2. Nechci, aby moje děti žily zavaleny dluhy.

3. Neschvalujeme násilí páchané na lidech během mítinků ČSSD, i když to Jiří Paroubek nazval spravedlností lidu.

4. Svržení vlády během českého předsednictví v EU poškodilo obraz ČR v zahraničí.

5. Jiří Paroubek špatně reprezentuje naši zemi v zahraničí.

6. Nepovažuji za správné, když si Jiří Paroubek kupuje hlasy voličů sliby, které neplní.

7. Nesouhlasím s agresívní a vulgární politikou Jiřího Paroubka.

8. Nechci, aby Jiří Paroubek nastavil systém výhodný pro ty, kteří odmítají pracovat.

9. Nechci, aby se Jiří Paroubek stal premiérem nebo prezidentem.

10. Půjdu k volbám a budu volit proti Jiřímu Paroubkovi.

 

Skupina měla mít první vystoupení v úterý sedmadvacátého na volebním vystoupení ČSSD v Praze u Anděla.

Jel jsem tam metrem a už na eskalátoru mne slovně atakoval děda socan, cože si to dovoluji v Reflexu napadat ČSSD. Pohovořil jsem s ním a zjistil, že přes mladistvý vzhled to má ten pán už fakt popletené. Volí totiž ČSSD, ale v žádném případě Paroubka!

 

Video placeholde
Děda socan • Jiří X. Doležal

 

Pak už přijela volební dodávka socanů, vyložili oranžové růže a propagační materiály a začali agitačně atakovat kolemjdoucí stařečky a stařenky. A skutečně — řada z nich si kytičku a igelitovou tašku plnou volebních slibů ČSSD vzala. A nestačili se pak divit, že v té tašce — jako koneckonců v celém programu ČSSD — není vůbec, ale vůbec nic užitečného. Jen socanské propagandistické letáky slibující, že za dona Cica se budou mít všichni líp.

Kolemjdoucí se u agitačního stánku ČSSD nezastavovali a nevznikla žádná skrumáž, tak jsem v klidu agitátory spočítal. Nejvýše jich bylo dvanáct. Mezitím se shromáždili mladí domluvení přes Facebook a bylo jich snad dvacet. Takže power play. Pak vyrazili k stánku, v klidu, bez nějakých vajíček a násilí, začali lidem osloveným socany ještě navíc dávat leták a v tom letáku nebylo vůbec nic proti Paroubkovi — jenom základní poučky o demokracii. A naprosto stačily ...

 

Leták Volte proti ParoubkoviLeták Volte proti Paroubkovi|Jiří X Doležal

 

Jeden z mužů demonstrujících proti ČSSD podotkl: „Mně je dvaašedesát a nikdy bych Paroubka nevolil. Neházejte staré do jednoho pytle!“ Jedna z facebookových dívek dodala: „Chtěla bych se dožít toho, že tady budou normálně mladí volit levici a staří pravici ...“ Co dodat? Spokojeně jsem si udělal pár fotek a jel domů, ten den u Anděla prostě vyhrál rozum, mladí, Facebook — prostě některá z těchto entit vymezených proti zapšklosti, šedi a třídní nenávisti — proti ČSSD.

Když jsem dojel domů k počítači, zazvonil telefon z Pardubic. Volali tamní mladí, kteří také přišli na volební mítink socdem protestovat, a také nedělali žádný kravál, netropili výtržnosti a nikoho nenapadali. Ale v Pardubicích — na rozdíl od Prahy — se najednou objevil uniformovaný příslušník Policie ČR číslo 302911 s příslušníkem kriminální služby číslo 08577 oblečeným v civilu (ten nechtěl nejdříve odznak ukázat) a mladé z Pernštýnského náměstí prostě vykázali. Když nesouhlasí s Paroubkem, tak tam podle Policie ČR nemají co dělat.

Odkaz na tento článek posílám na Policejní prezídium a žádám vysvětlení, zda se jednalo o individuální iniciativu uvedených policistů, anebo zda nyní bude policie na volebních shromážděních ČSSD zajišťovat, aby všichni souhlasili s Paroubkem. Celá causa totiž hodně smrdí podezřením, že ministr Pecina začíná zneužívat policii ve prospěch partaje, za kterou kandiduje do voleb.