Kabaret R und R

Kabaret R und R Zdroj: Stanislav Krupař

Novinka: Politický kabaret Reflexu

V malostranském prostoru A Studia Rubín, kde diváci jindy mohou vidět důstojné činoherní umění, vzniká zcela nedůstojně a hulvátsky zaměřený divadelní kabaretní tvar, který se bude zabývat politikou a příbuznými tématy, jako je střídání ročních období a podobně.

Sami tvůrci dali zatím Reflexu k nahlédnutí pouze následující citát ze scénáře. Podle nich nejlépe vystihuje filozofii kabaretu: Bévali u nás kronikáři, keří psali, co se v tej našej zemi zaslíbené, medem a mlékem obdařené, událo. A bévali dobří. Bez nich bysme věděli prd. Jenže už nésó. Všecko se zesralo. Doba i lidi. Já su nějaké Vincenc Plkna a zapisuju si, co se tady na tom našem dvorečku událo teď. Kdo by se chtěl vadit pro nějaký to ostrý slovíčko, tak tomu rovnó říkám, ať jde do prdele. My si tady, na tom našem dvorečku, na žádný pány nehrajeme, my říkáme všecko, jak to cítíme a jak nám zobák narost’. A řídíme se velkó a dobró radó našich módrejch předků: „Kdo se bojí, sere v síni!“ Tož poslóchejte dobře a vnímavě, jak my na tom našem dvorečku hospodaříme.

Jediný pražský závislý a jednostranný, neobjektivní a nespravedlivý politický kabaret dále uvede: politické písně, sportovní vtipy, parlamentní projevy, aktuální zprávy ze světa politiky, veselé příhody politiků s občany, živý rozhovor se Zdeňkem Mahlerem. Vystoupení známého politika na přání diváků. Topení kuřat. Tužka na ministerstvu dopravy. Politické tváře jdou do voleb. Kulatý stůl. Potřebujeme třetí a čtvrté pohlaví? Skandály. Co je to BŠ a komu slouží? Putovní výstava politických oblud. Tanec s hady. Mají se zdaňovat spermie? Lžete a kraďte, zničíte je jejich zbraní! Peněženka Miloše Zemana. To vše poprvé v pátek 26. 3. v 19.30 v A Studiu Rubín na Malé Straně a podruhé 30. 3. tamtéž. Možná přijde i Zelený Raoul!

 

Video placeholde
Politický kabaret R und R • Reflex


Záznam celého představení kabaretu R und R najdete v placené zóně.