Odpovědí demonstrantům bylo i tohle šokující vulgární gesto zpoza uzavřených dveří budovy magistrátu

Odpovědí demonstrantům bylo i tohle šokující vulgární gesto zpoza uzavřených dveří budovy magistrátu Zdroj: ČTK

Co přinesl den (čtvrtek 11. března)

Paroubek si s evidencí nepřátel příliš nepomohl. Na Facebooku vzniká skupina Fotka pro Paroubka a počítače v Lidovém domě jsou zasypávány tisíci fotografií. Někteří fotografovaní ukazují předsedovi vztyčené prostředníky, jiní prý dokonce holé zadnice.

Vzhledem k živému ohlasu a taky k živému zájmu Úřadu pro ochranu osobních údajů se rozhodl pan Tvrdík, že až do rozhodnutí Úřadu dosud pořízené fotky protivníků ČSSD (ty z Lán) z internetu stáhne (zásilky, které docházejí přes Facebook nebudou archivovat, doufám že se o to postará někdo jiný, jednou to bude cenný dokument k vývoji české politiky). Petr Uhl v Právu straší tím, že někdo hodlá na mítincích ČSSD střílet (kdyby se uskutečňovalo to, co různí psychouši píší na internetu, jsem dnes na nudle) a klade na jednu rovinu pískání na mítincích s pokojnou účastí nesouhlasících s transparenty. Pískat na mítincích znamená mařit demonstraci, transparenty demonstraci nenarušují. Ještě že pan Uhl není a nikdy nebude ministrem vnitra.

Předseda KDU-ČSL Svoboda se hodlá přestěhovat z Prahy do Hradce Králové (ne fyzicky, jen v čele kandidátky). V Praze by se mu mohlo stát, že se nedostane do parlamentu. Prohodí si to s exeuroposlankyní Hybáškovou (Evropská demokratická strana). Spokojenost je na obou stranách: Svoboda hladce propluje do parlamentu a paní Hybášková se zviditelní v srdci České republiky.

Naše mladá republika se po Paroubkově vítězství výrazně připodobní Slovensku. Jen jednoho se nemusíme bát: nebudeme muset zpívat každé pondělí ráno povinně „Kde domov můj“. Nemáme tu totiž naštěstí žádné Maďary, které bychom potřebovali s prominutím nasrat. Jsme tu sami mezi sebou, nanejvýš ještě s Romy, a ti by si Kde domov můj s chutí zazpívali, jsou od přírody muzikální a naše hymna jim ani trochu nevadí.

Ministr Pecina se stal oficiálně pražským lídrem ČSSD. Jediným pozitivním důsledkem je, že z kandidátky vypadne přeběhlice Zubová. To se jí to povalení Topolánkovy vlády zase až tak moc nevyplatilo. Pan Soukup už ji nepotřebuje, může jednat přímo s Paroubkem, je to perspektivnější. Smutný konec nastrčených loutek.