Koupání

Koupání Zdroj: Profimedia.cz

Rekordní vedra potrvají do středy, ukončí je silné bouřky a kroupy

V začátku týdne bude i nadále do Česka proudit tropický vzduch od jihozápadu. Teploměry se přes den vyšplhají až k 36 stupňům, což je pro toto období rekordní teplota. Od středy k nám bude z Německa postupovat studená fronta, provázená bouřkami a přeháňkami, ojediněle přívalovými dešti a nárazovým větrem. Od čtvrtka se mírně ochladí a  teploty klesnou na 23 až 27 °C

Nad střední Evropou se bude udržovat oblast vyššího tlaku vzduchu a na naše území bude proudit tropický vzduch od jihozápadu. Přes Německo bude k východu postupovat zvlněná studená fronta, která ve středu začne ovlivňovat počasí u nás. Za zvlněnou studenou frontou k nám bude proudit chladnější a vlhký vzduch od západu až severozápadu. V závěru období se do střední Evropy začne od západu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Předpověď na pondělí: Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, v údolích místy kolem 11 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 35 °C, v 1000 m na horách kolem 25 °C, na Šumavě a v Krušných horách až 29 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý: Jasno nebo skoro jasno, večer ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 35 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu: Skoro jasno až polojasno. Během dne v Čechách od západu postupně přibývání oblačnosti s bouřkami a přeháňkami. Ojediněle intenzivní bouřky s přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 mm, kroupami a nárazy větru kolem 25 m/s. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 35 °C, v západní polovině Čech kolem 28 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek: Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, místy bouřky, zejména na východě území. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na jihovýchodě až 30 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek: Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: Převážně oblačno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C.