Kresba ze soudní síně z 10. ledna letošního roku. Francouzský džihádista Mehdi Nemmouche, který bojoval i v Sýrii, se zodpovídá za teroristický útok proti Židovskému muzeu v Bruselu v roce 2014.

Kresba ze soudní síně z 10. ledna letošního roku. Francouzský džihádista Mehdi Nemmouche, který bojoval i v Sýrii, se zodpovídá za teroristický útok proti Židovskému muzeu v Bruselu v roce 2014. Zdroj: Profimedia.cz

Belgičan Abdelhamíd Abaaoud alias Abú Omar al-Baljīkī bojoval v Sýrii  a byl vůdcem atentátníků v Paříži v listopadu 2015
Renu Begumová v Londýně ukazuje fotografii své sestry Šamímy Begumové, která se chce vrátit domů ze Sýrie. Má dítě s bojovníkem Islámského státu.
Prezident Donald Trump vyzývá evropské země, aby vzaly domů své džihádisty
3
Fotogalerie

Evropský smrtící jed

Belgičan Abdelhamíd Abaaoud nosil jako bojovník Islámského státu jméno Abú Omar al-Baljīkī. Byl to vůdce teroristických útoků v Paříži v listopadu 2015, při kterých zemřelo 137 lidí a 413 dalších bylo zraněno. Abaaoud bojoval v Sýrii, v Belgii rekrutoval džihádisty a nejméně dvakrát se do Evropy vrátil bez povšimnutí úřadů. Pak vraždil ve Francii. Situace se může kdykoli opakovat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!